Cenzura, ostuda! Okamura blahopřál Ortelu a vytáhl vážné prohlášení

27.11.2017 8:06

Předseda SPD Tomio Okamura na svém facebookovém profilu poblahopřál skupině Ortel a jejímu frontmanovi Tomáši Ortelovi za jejich umístění v anketě Český slavík.

Cenzura, ostuda! Okamura blahopřál Ortelu a vytáhl vážné prohlášení
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Gratuluji skupině Ortel k umístění v anketě Zlatý slavík, kde mezi skupinami obsadil druhé místo a v kategorii zpěváků se Tomáš Ortel umístil na třetí příčce. Toto skvělé umístění dosáhla kapela přesto, že došlo pod vedením organizátora ankety (agentura Musica Bohemica) ke zcela nepřijatelné manipulaci s hlasy. Je to ostuda, absolutní znedůvěryhodnění výsledků ankety a zároveň pohrdání hlasy občanů, kteří se hlasování v anketě v dobré víře zúčastnili,“ pogratuloval a zároveň zkritizoval anketu Okamura.

„Cenzura a umlčování pro ‚elity‘ nepohodlných názorů se tímto opět posunulo na další úroveň. Nesmíme zůstat lhostejní k těmto fašizujícím tendencím a musíme bojovat za zachování svobody a demokracie pro všechny lidi bez rozdílu,“ sdělil Okamura a odkázal na rozhovor pro Parlamentní listy, jenž vyšel v loňském roce – přečíst si jej můžete ZDE. „A opět dochází na moje předpovědi,“ dodal.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Anketa

Pozvedne Jiří Pospíšil TOP 09?

hlasovalo: 8171 lidí

Okamura tak reagoval na skandál, který anketu provází. Den po slavnostním předání ocenění totiž organizátor oznámil, že kapele započítal jen tolik bodů, jako měla v loňském roce. A to z důvodu porušení pravidel. Pořadatel totiž při analýze hlasování dospěl k závěru, že kapela i lídr Ortel dostali podporu nad rámec pravidel fair play. 

„Porušení fair play spatřuje organizátor ankety především v obsahu široce sdíleného facebookového profilu Tomáše Ortela Českým slavíkem 2017 (aktivní od 19. 9. 2017). Vyzývá se zde k zapojení do organizované akce, aby se konkrétní subjekt stal Zlatým slavíkem. Tedy nikoli, aby lidé posílali hlasy podle svého skutečného názoru, ale aby se zapojili do akce za určitým cílem a získávali pro něj další osoby a fankluby,” uvedli zástupci agentury Musica Bohemica k soutěži. 

Zdroj: https://www.denik.cz/hudba/slavika-ma-opet-gott-bila-a-kabat-bodovala-i-kapela-ortel-20171126.htmlZdroj: https://www.denik.cz/hudba/slavika-ma-opet-gott-bila-a-kabat-bodovala-i-kapela-ortel-20171126.html

Zdroj: https://www.denik.cz/hudba/slavika-ma-opet-gott-bila-a-kabat-bodovala-i-kapela-ortel-20171126.html

Celý příspěvek Tomio Okamury: 

Gratuluji skupině Ortel k umístění v anketě Zlatý slavík, kde mezi skupinami obsadil druhé místo a v kategorii zpěváků se Tomáš Ortel umístil na třetí příčce. Toto skvělé umístění dosáhla kapela přesto, že došlo pod vedením organizátora ankety (agentura Musica Bohemica) ke zcela nepřijatelné manipulaci s hlasy. Je to ostuda, absolutní znedůvěryhodnění výsledků ankety a zároveň pohrdání hlasy občanů, kteří se hlasování v anketě v dobré víře zůčastnili. Cenzura a umlčování pro "elity" nepohodlných názorů se tímto opět posunulo na další úroveň. Nesmíme zůstat lhostejní k těmto fašizujícím tendencím a musíme bojovat za zachování svobody a demokracie pro všechny lidi bez rozdílu. Přečtete si můj rozhovor o kapele Ortel a o Tomášovi Ortelovi, který jsem pro Parlamentní listy udělal 1.12.2016 - a opět dochází na moje předpovědi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…