Černé na bílém. Zdržte se svých vyjádření ke covid-19, vyzval lékaře Prymula

05.10.2020 18:41

Ministr Prymula po svém jmenování do funkce napsal dopis, kterým chce zavřít ústa všem svým kritikům z řad lékařské obce. Zprávu přinesly Novinky. Polovina populace je totálně vyděšená a druhá naopak vše podceňuje. Podle Prymuly je ale chyba jen na jedné straně.

Černé na bílém. Zdržte se svých vyjádření ke covid-19, vyzval lékaře Prymula
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Prymula

„Někteří z nás z různých důvodů toto onemocnění podceňují, všechna fakta však ukazují, že to běžná ‚chřipečka‘ skutečně není,“ poučil lékaře Prymula patrně v reakci na to, že mnoho lékařů se ohrazuje proti vládním nařízením a považuje je za kontraproduktivní a zcela likvidující české hospodářství.

Anketa

Podporujete opatření proti covidu-19 činěná Romanem Prymulou?

55%
38%
hlasovalo: 24303 lidí

Ministr proto tyto kritiky vyzývá ke zdrženlivosti stran dalších vyjádření. „Ať máte motivaci jakoukoliv, prosím, zdržte se těchto vyjádření aspoň nyní, kdy si i každý laik s kalkulačkou snadno spočítá, kam se v horizontu jednoho měsíce můžeme dostat. Když nic nebudeme dělat, šíření totiž bude exponenciální, a ne lineární, jak si někteří možná myslí,“ píše výhrůžně ministr.

„Polovina populace je totálně vyděšená a druhá naopak vše podceňuje a už na nic nereaguje, a v tom je velké nebezpečí,“ popsal ministr vnímání opatření ze strany veřejnosti. Tvrdí také, že epidemie je podceňována a prý narůstá i počet hospitalizovaných.

„Bez vás ale tuto situaci nezvládneme a nezvládnu ji ani já, a proto vás žádám o vaši podporu,“ uzavřel ministr. Lékaři tedy mají poslouchat a nekritizovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…