Češi porazili Rusy v hokeji. A toto při tom vyletělo z americké a ukrajinské ambasády

13.02.2022 10:58

Čeští hokejisté v sobotu sehráli další olympijský hokejový zápas. Tentokrát šlo o drama v boji s ruskými hokejisty, při kterém padlo 11 gólů a které nakonec Češi dotáhli do vítězného konce. Americká a ukrajinská ambasáda v Praze si kvůli tomu začaly z Ruska tropit humor.

Češi porazili Rusy v hokeji. A toto při tom vyletělo z americké a ukrajinské ambasády
Foto: pixabay.com
Popisek: hokej, ilustrační foto

Českým hokejistům se zatím na zimní olympiádě v Číně moc nedařilo. Zápas s Dánskem prohráli v normální hrací době 1:2. Zápas se Švýcarskem nebyl gólově příliš bohatý, ale čeští hráči ho nakonec dotáhli do vítězství 2:1 po samostatných nájezdech. Zato zápas s Ruskem byl gólově velmi bohatý. Po šedesáti minutách na tabuli svítilo skóre 5:5 a zápas se přelil do prodloužení. Tam Češi vstřelili gól do ruské sítě a porazili tak tým, který na minulých olympijských hrách v Jižní Koreji zvítězil.

V Česku zavládla veliká radost. Týmu pogratulovali i z americké a z ukrajinské ambasády v Praze. Diplomaté si přitom z Ruska tropili žerty a poukázali na to, že ruští sportovci nemohou kvůli dopingovým skandálům ve svých řadách vystupovat na hrách pod vlastní vlajkou, musí si vystačit s olympijským praporem a po případném ruském vítězství v závodech se nehraje ruská hymna.

„I malá země dokáže velké věci! Ale co je to ROV? Nenašli jsme vlajku,“ uvedli diplomaté na twitteru.

Hokejová porážka ruského týmu

V obdobném duchu se vyjádřil i ukrajinský velvyslanec v Praze Jevhen Petrovič Perebyjnis, který poukázal na to, že ruští hokejisté nemohou startovat v barvách své země. Podobně jako v roce 2014 obsadili ukrajinský poloostrov Krym vojáci bez označení a ruský prezident Vladimir Putin nějaký čas popíral, že jde o ruské vojáky. Přišel však den, kdy přiznal, že šlo o ruské vojáky.

„Gratulujeme české hokejové reprezentaci k fantastické výhře nad neoznačenými sportovci z Ruska! Byla to zasloužená výhra, která velice povzbudila i nás, Ukrajince. Bereme ji i jako výraz podpory a solidarity s Ukrajinou v této složité pro nás době,“ napsal velvyslanec na twitteru.

Hokejová porážka Ruska

Vítězství českého týmu přišlo v době, kdy napětí na rusko-ukrajinské hranici nebývale houstne. Americká administrativa důrazně doporučuje svým občanům, aby opustili Ukrajinu. Stejné doporučení zaznělo také z Nizozemí a z dalších zemí s tím, že ruský vpád na Ukrajinu může začít každým dnem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…