Česko dnes navštíví předseda rakouské Spolkové rady. V Plzni si zajde na fotbal

05.11.2015 6:38

V Praze dnes zahájí návštěvu Česka předseda rakouské Spolkové rady Gottfried Kneifel. Bude jednat s předními českými politiky, především o migraci. V Plzni si také zajde na fotbalový zápas Evropské ligy mezi Viktorií a vídeňským Rapidem.

Česko dnes navštíví předseda rakouské Spolkové rady. V Plzni si zajde na fotbal
Foto: rep
Popisek: Rakouská vlajka

Kneifela dnes na Pražském hradě přijme prezident Miloš Zeman, se kterým bude mluvit podle mluvčího Jiřího Ovčáčka především o migrační krizi. Kneifel si také prohlédne Pražský hrad, potká se s rakouským velvyslancem Ferdinandem Trauttmansdorffem a předsedkyní Meziparlamentní skupiny ČR - Rakousko Janou Fišerovou.

Odpoledne šéf horní komory rakouského Parlamentu odjede do Plzně, kde se setká s tamními představiteli a večer si zajde na zápas fotbalové Evropské ligy mezi Plzní a vídeňským Rapidem. Během utkání se neformálně setká s předsedou Sněmovny Janem Hamáčkem (ČSSD).

Další politická jednání má Kneifel naplánovaná na pátek, schůzku bude mít mimo jiné s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). "Hlavními tématy jednání budou česko-rakouské vztahy a spolupráce České republiky a Rakouska v rámci středoevropského regionu, dopravní infrastruktura a uprchlická a migrační krize," sdělila ČTK Alena Kovářová z tiskového oddělení Úřadu vlády ČR.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…