Česko opět žádá o vydání Krejčíře. Původní žádost se totiž změnila

24.04.2012 22:08

Česká republika poslala do JAR další žádost o vydání podnikatele Radovana Krejčíře. Jako důvod se uvádí posun v některých jeho kauzách. V původní žádosti jsou totiž zahrnuty i případy, v nichž byl již osvobozen.

Česko opět žádá o vydání Krejčíře. Původní žádost se totiž změnila
Foto: geoafrica.com
Popisek: Uprchlý zločinec Radovan Krejčíř, který se skryl v Jihoafrické republice

"My jsme předávali aktualizovanou a doplněnou modifikovanou extradiční žádost. Zatím nevíme, kdy ten proces znova začne. Vrací se to zpátky do bodu nula," prohlásila česká velvyslankyně v Pretorii Blanka Fajkusová.

Původní žádost pochází z roku 2007, kdy jsou v ní zahrnuty i případy, v nichž byl Radovan Krejčíř osvobozen, konkrétně údajně podvody v souvislosti s firmou Corado. Proto Česko zaslalo do Jihoafrické republiky novou žádost.

Podnikatel Krejčíř pobývá v JAR od roku 2007, kdy tam přicestoval na falešný pas. Hned v tomto roce Praha požádala Pretorii o jeho vydání, soud ale tuto žádost zamítl. Následně však soud vyšší instance tento verdikt naopak zrušil. Žádost tak jihoafrická justice bude projednávat znovu.

O Krejčíře se v JAR zajímá i místní policie, je totiž spojován s vraždami několika vlivných podnikatelů. Minulé pondělí byla proti němu dočasně stažena žaloba kvůli pojistnému podvodu. Toto pondělí pak bylo odročeno soudní projednávání případu, v němž je Krejčíř podezřelý z účasti na říjnové ozbrojené loupeži.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…