Český Krumlov chystá síť cyklostezek za 32 milionů Kč

15.02.2019 22:49

Český Krumlov postaví letos a v roce 2020 síť cyklotras, která propojí centrum města s okrajovými částmi. Náklady budou 32 milionů korun, město získalo evropskou dotaci z IROP 17,7 milionu. Trasy zobrazuje interaktivní mapová aplikace, kterou radnice připravila. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Petra Nestávalová.

Český Krumlov chystá síť cyklostezek za 32 milionů Kč
Foto: pixabay.com
Popisek: Český Krumlov

V první etapě, která potrvá do konce letošního roku, vznikne páteřní trasa cyklostezky podél silnice I/39 v ulici Chvalšinská, od autobusové zastávky Špičák přes Jelení zahradu až k nynější cyklostezce Stará Chvalšinská. V roce 2020 město vybuduje stezku v místě, kde se odbočuje ke sportovní hale, dále přes novou lávku k plaveckému bazénu přes třídu Míru k železniční stanici. Propojí městskou část Nádražní Předměstí se sportovním areálem. „Při cestě do centra města se tak pěší, cyklisté nebo maminky s kočárky budou moci vyhnout provozu na frekventovaných komunikacích,“ uvedl starosta Dalibor Carda (SNK-Město pro všechny).

Součástí projektu budou dvě nové lávky přes Polečnici i kolostavy. Cyklotrasu zobrazí interaktivní mapa: délku, šířku i použité stavební materiály. Město, kde žije asi 13 000 lidí, připravuje i webovou aplikaci, kam by mohli lidé zadávat tipy na doplnění již existujících cyklotras.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…