Čeští dobrovolníci měli na Ukrajině rabovat. Našli u nich půl kila stříbra a zlata

25.06.2022 14:56

V řadách ukrajinské armády za svobodu státu, který již čtvrtý měsíc čelí ruskému válečnému teroru, bojuje také několik Čechů. Dva z nich po návratu domů do ČR zadrželi policisté. Podezřívají je ze spáchání zločinu rabování. Jeden z vojenských dobrovolníků se prý přiznal. U dobrovolníků se našlo až půl kilogramu stříbra a zlata.

Čeští dobrovolníci měli na Ukrajině rabovat. Našli u nich půl kila stříbra a zlata
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ruská samohybná houfnice 2S19 Msta-S

Server Seznam Zprávy informuje o dvou Češích bojujících v řadách ukrajinské armády proti ruskému agresorovi, kteří byli po návrtu domů zadrženi policií. Národní centrála boje proti organizovanému zločinu podezřívá ony dva vojenské dobrovolníky ze spáchání trestného činu rabování na ukrajinském území.

„V případě viny jim hrozí až 20 let vězení nebo i výjimečný trest. Oba jsou již v Česku, ukrajinská policie je propustila bez obvinění. Případem se ale dál zabývají čeští kriminalisté,“ napsal server s tím, že informace o dvou prověřovaných Češích přinesl také server Českého rozhlasu.

„Podle právničky praporu Oleny Rozvadovské našli vojáci u českých mladíků například dámské šperky nebo dětské ozdoby, dohromady až půl kilogramu stříbra a zlata,“ lze se dále dočíst.

Jeden z českých dobrovolníků tvrdil, že ho chytili ukrajinští vojáci a údajně ho zbili ve sklepě indické ambasády v ukrajinském hlavním městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…