Čeští velvyslanci ze zemí postižených uprchlickou krizí se budou v Praze radit se Zaorálkem

10.11.2015 6:14

Čeští velvyslanci ze zemí nejvíce postižených uprchlickou krizí budou dnes v Praze pokračovat v jednání o migraci. Na poradu do Černínského paláce přijeli ambasadoři ze zemí Blízkého východu, severní Afriky, ale i Maďarska, Rakouska či Německa, aby v souvislosti v migrační krizí podali aktuální zprávu o situaci v jejich působišti. Informace ze zdrojových, tranzitních i cílových zemí současné migrační vlny, mají přispět ke stanovení dalšího postupu ČR.

Čeští velvyslanci ze zemí postižených uprchlickou krizí se budou v Praze radit se Zaorálkem
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek na diskusním setkání s občany v Olomouci

Podle ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) využije rady velvyslanců i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) na migračním summitu EU-Afrika ve středu a ve čtvrtek na Maltě a dostane je také Bezpečnostní rada státu. Podle Zaorálka ze schůzky velvyslanců, o kterou MZV požádal premiér, vzejdou též podklady k případným změnám české zahraniční politiky.

Jednání v Černínském paláci se kromě velvyslanců účastní i zástupci státní správy z Úřadu vlády ČR, zpravodajských služeb, Kanceláře prezidenta republiky a několika ministerstev. Diskutovat se má například i o tom, jak lépe chránit vnější hranice EU. Očekává se, že velvyslanci přijdou s návrhy, co by se dalo zlepšit a upozorní na nedostatky současného postupu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…