Chceme stát, který se nenechá na každém kroku ochcávat, napsal Pirát. A pokračoval...

29.08.2017 15:51

Z PROFILŮ Pražský zastupitel Jakub Michálek (Piráti), odpovídal na otázky čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Mimo jiné vysvětloval, proč by měli voliči v podzimních volbách hlasovat právě pro Piráty v čele s Ivanem Bartošem.

Chceme stát, který se nenechá na každém kroku ochcávat, napsal Pirát. A pokračoval...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Lídrem pražské kandidátky Pirátů je Jakub Michálek

Jaká je vaše vize, proč volit právě vás, tázal se jeden ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz Jakuba Michálka. Co odpověděl?

„Naší vizí je svéprávný a pokrokový stát, který umí používat technologie pro blahobyt svých občanů. Náš program je rozpracován do čtyř okruhů, a to kontrola moci a mocných, modernizace státu, ochrana občanů před šikanou a obrana svobody. Máme za sebou 8 let a program máme široký pro všechny resorty,“ ujistil čtenáře.

Piráti by rádi nastavili fungování státu tak, aby bylo pro politika či úředníka maximálně složité něco ukrást. Vedle toho by mělo jít o stát, jehož zákony nepřipomínají nepřehlednou džungli, ale jsou srozumitelné všem občanům. Piráti prosazují také stát využívající moderních technologií a stát rozumně solidární. A jak se pozná rozumně solidární stát?  

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

„Neslouží jen bohatým, kteří mají exekutory a právníky na kličky v zákonech a odvádějí zisk do daňových rájů, ale zároveň se nenechá na každém kroku ochcávat těmi, kdo třeba zneužívají sociální dávky,“ přiblížil Michálek.

Vedle toho má jít také o stát, kde rozhodují občané skrze nástroje přímé demokracie, a ne velký holding typu Agrofert nebo skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Občané takového státu by měli vystupovat sebevědomě a svobodně, jako lidé, kteří budou mít přístupk ke kvalitnímu vzdělání, ke kvalitnímu bydlení a ke kultuře.

Michálek je přesvědčen, že při dodržení těchto základních principů má Česko šanci dohnat západoevropské státy.

Další otázky a odpovědi naleznete zde

Vedle toho také prozradil, že jako zastupitel Prahy mluví s mnoha občany a reaguje na celou řadu jejich podnětů. Lidem se prý snažil pomáhat ještě předtím, než se stal pražským zastupitelem, a to jako koncipient v právní kanceláři Řehák & Partneři pod vedením Mgr. Petra Řeháka a JUDr. Hany Marvanové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…