Chcete se nám pomstít? Ne, vy si sami ublížíte! Smějeme se vám právem. Vzkaz pro Babišovy voliče

20.01.2023 16:00 | Ze sítí

Před druhým kolem prezidentských voleb se sociální sítě plní ostrými výpady voličů kandidáta Andreje Babiše a voličů Petra Pavla. Marketér Tomáš Dvořák napsal na Facebooku vlastní pojednání o tom, že někteří lidé, především z nižší střední třídy, volí Babiše „na truc“, aby se pomstili těm bohatším. Jim se zároveň snaží vysvětlit, proč svou volbou jdou sami proti sobě.

Chcete se nám pomstít? Ne, vy si sami ublížíte! Smějeme se vám právem. Vzkaz pro Babišovy voliče
Foto: z internetu
Popisek: Pavel a Babiš

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28716 lidí
Podle Tomáše Dvořáka se určitá část společnosti chce svou volbou Babiše ve volbě prezidenta v podstatě pomstít těm, kteří se mají lépe než oni a dávají jim to také řádně najevo. „Volíte Babiše ‚na truc‘? Hele, já to vlastně celkem chápu. Lidi jako já se nad vás rádi povyšují, ponižují vás, smějí se vám. A tak můžete mít snadno pocit, že když zvolíte někoho, koho nemáme rádi, tak se nám tím jakoby pomstíte,“ míní.

Podobně tomu podle něj bylo i při posledních amerických prezidentských volbách. „Je to stejné jako s Trumpem. Toho taky volila řada lidí, kterým byl jako člověk směšný, nebo dokonce odporný, ale mnohem víc jim vadilo, jak se k nim chovají voliči Clintonové a Bidena, tak jim to u voleb chtěli pěkně vytmavit,“ pokračuje marketér.

Voliče Babiše varuje, že na svou volbu doplatí: „Jenže si nalijme čistého vína. Ono to nakonec nejvíc bolí vás. Ta skupina lidí, kterým se chcete u uren pomstít, je většinou dobře zajištěná, má dobrou síť kontaktů a spoustu možností, jak se realizovat. Oproti tomu jakákoliv finanční krize nebo recese dopadá nejdřív na ty nejohroženější sociální skupiny, potom teprve na střední třídu a až nakonec na ty lidi, co vás tak s*rou. Pražák z ‚ofisu‘ prakticky nepozná, jestli vládnou socani, modrý ptáci nebo Agrofert.

Svojí volbou tak nechtěně ohrožujete důchodce, lidi z nejnižších příjmových skupin a státní zaměstnance. Jasně, on Babiš všem rozdá jednorázově pár tisíc, aby si pojistil hlasy v dalších volbách, jindy rozpustí rezervy, aby zakryl manko, nebo omezí investice, aby snížil výdaje. Ale dlouhodobě (nejen) tím brakuje státní rozpočet, který když se sesype, odnesete to mezi prvními vy. Vy, ne ‚oni‘,“ pokračuje Dvořák.

„A je potřeba si říct, že vy možná volíte na truc, protože se vám někdo směje a ponižuje vás, ale ten člověk vás možná ponižuje a směje se vám právě proto, že volíte na truc místo toho, abyste volili někoho, kdo i pro vás bude znamenat pozitivní změnu. Začarovaný kruh, co? Přitom být chudý, mít frustrující práci, existenční nebo osobní problémy, to se může stát úplně každému a upřímně pochybuju, že by se vám kvůli tomu někdo smál,“ podotýká.

Zmiňuje dvě cesty, jak by se tato skupina voličů, kteří volí Babiše „na truc“, k tomu mohla postavit: „První je zatnout zuby, odrazit se od země a začít dělat věci jinak, až dokud nepřijde pozitivní změna. Vyjít z krize silnější, poučený, odolnější a pokornější. Přiznat si vlastní chyby, přijmout je a neopakovat je. Zažít osobnostní a společenský růst. Volit lidi, co mají nápady a vize.

Druhá je obvinit z vlastního selhání okolí, zahořknout a rezignovat. Uvěřit konspiracím o spiknutí elit a iluzi o vlastní neomylnosti. Mstít se úspěšnějším – protože když nemůžu růst nahoru k nim, srazím je dolů na svoji úroveň. Volit na truc a brát volby jako nástroj pomsty.

Jedna z těch cest obvykle vede k ohromnému respektu okolí a následnému úspěchu. Druhá vede k pohrdání a posměchu,“ uzavírá marketér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Marketer, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusezefir , 20.01.2023 18:00:26
Dvořáků ja volim Babiše a nejsem ani vidlak ani chudy volim toho komů věřim !!!

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…