Chci mít v nemocnici vyvěšenou vlajku Islámského státu, žádal terorista z Manhattanu. Na svůj výkon je prý pyšný

03.11.2017 7:34

Prezident USA Donald Trump se domnívá, že atentátník Sajfulláh Saipov, jenž v úterý najel do davu lidí na Manhattanu a osm z nich zabil, by měl být popraven. Rozlítila ho mimo jiné skutečnost, že terorista byl prý šťastný, když požádal o vyvěšení vlajky Islámského státu ve svém nemocničním pokoji. Píší o tom Lidové noviny.

Chci mít v nemocnici vyvěšenou vlajku Islámského státu, žádal terorista z Manhattanu. Na svůj výkon je prý pyšný
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Saipov měl být původně převezen do americké vězenice Guantánamo na Kubě. Svou láskou k Islámskému státu však rozlítil prezidenta Trumpa natolik, že se tak nestane.

„Newyorský terorista byl šťastný, když požádal o vyvěšení vlajky IS (Islámského státu) ve svém nemocničním pokoji. Zabil osm lidí a vážně jich zranil 12. Měl by dostat trest smrti!“ napsal Trump na Twitteru.

Podle všeho Saipov chtěl, aby mu byla na pokoji v nemocnici vyvěšena vlajka teroristického hnutí. Původně prý chtěl zástavu teroristů vyvěsit i na pronajatý nákladní vůz, jímž útočil, nakonec si to ale rozmyslel, aby předčasně neupoutal pozornost. 

Saipov pak také dodal, že útočil podle instrukcí Islámského státu a že chtěl zabít co nejvíce lidí. Na svůj čin je prý hrdý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…