Chlapec, jenž přišel o ledvinu, si útok Romů vymyslel. Zranění si způsobil sám

23.05.2012 19:53

Patnáctiletý chlapec z Břeclavi, který kvůli zranění přišel o ledvinu, si celý útok Romů vymyslel. Ve skutečnosti si za vše může svou neopatrností. Na zábradlí v osmém patře domu předváděl gymnastický cvik a spadl o patro níž. Útok si vymyslel kvůli strachu z matky.

Chlapec, jenž přišel o ledvinu, si útok Romů vymyslel. Zranění si způsobil sám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod proti Romům

Vyšlo to najevo po výpovědi na detektoru lži. Dospěla k tomu policie při vyšetřování případu. Podle první výpovědi zbili chlapce tři útočníci, nyní se však mladík přiznal. Policisté zatím neupřesnili, jestli proti chlapci nebo svědkům podniknou nějaké další právní kroky.

„Chlapec se před dívkami asi předváděl,“ uvedl šéf vyšetřovatelů Luděk Blahák. Vzepřel se na zábradlí v osmém patře, ale cvik nezvládl a spadl o patro níž. „Tam narazil do zábradlí a zranil si ledvinu. Naštěstí se ale zachytil a nespadl až dolů,“ řekl novinářům Blahák .V okamžiku pádu ze zábradlí bylo na místě i několik svědků, kteří byli spolu s chlapcem na detektoru lži vyšetřováni. Ten ukázal, že nemluví pravdu, a tak se všichni zúčasnění změnili výpověď.

Patnáctiletý Petr Zhyvachivsky strávil asi dva týdny v nemocnici. Lékaři mu museli po úrazu odebrat ledvinu. Měl poraněná taky játra a slezinu. Podle původní výpovědi chlapce napadli tři muži, zřejmě Romové, protože jim nechtěl dát cigaretu. Později chlapec ale připustil, že Rom mohl být pouze jeden z nich.

Břeclavská radnice po událostech čelila kritice veřejnosti, zavládly zde protiromské nálady. Při demonstraci podpořilo oběť útoku asi 2000 lidí. Břeclavští si stěžovali na problematické soužití s Romy a vysokou kriminalitu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…