Chomutovský politik z ODS prý postavil rybářskou klubovnu za 6 milionů z veřejných peněz. Nyní v ní bydlí

13.08.2019 19:12

Jiří Gaudl, chomutovský podnikatel a v současné době první místopředseda oblastního sdružení ODS v Chomutově, si podle informací webu Náš REGION postavil luxusní rybářskou klubovnu. Ta prý byla z velké části financována z dotací. Problém je ovšem to, že nejde o rybářskou klubovnu, ale Gaudl zde podle Našeho REGIONU bydlí a vjezd navíc chrání zákazová značka, která je zde umístěna načerno.

Chomutovský politik z ODS prý postavil rybářskou klubovnu za 6 milionů z veřejných peněz. Nyní v ní bydlí
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Jiří Gaudl před deseti lety požádal o dotaci na projekt rybářské klubovny, kraj tehdy vedla Jana Vaňhová a přiklepla mu příspěvek ve výši šesti milionů korun. Oficiálním vlastníkem luxusního domu je 1. Krušnohorský rybářský spolek s adresou v místě Gaudlova trvalého pobytu, jehož je Gaudl také předsedou.
 
Podle informací Našeho REGIONU Gaudl v žádosti o dotaci popisoval, že peníze použije na aktivity členů spolku, mládeže a lepší životní prostředí. Zajímavé je, že členy spolku jsou pouze rodinní příslušníci nebo velmi blízcí známí. Tajemníkem je Gaudlův otec, hospodářem Jana Gaudlová. Na dotaz, jaké akce předseda rybářského spolku Jiří Gaudl pro rybáře zorganizoval, odpověděl, že nepořádá akce, jen v rámci členské základny. Chomutovští rybáři nemají však o spolku ani ponětí.
 
Foto: repro ods.cz
 
Gaudl sice na dotaz redakce Našeho REGIONU odmítl, že by v domě vlastněném rybářským spolkem bydlel, jeho matka Marcela však nedávno na Facebooku uvedla, že tam její syn s rodinou žije. Jeho auto je navíc často viděno před domem, a to jak v noci, tak ve dne.
 
Příjezdovou cestu z objektu ještě ke všemu chrání zákazová značka, ta je podle informací redakce Náš REGION umístěna nelegálně. „K takto umístěné dopravní značce se zdejší dopravní inspektorát určitě nevyjadřoval,“ potvrdil redakci webu policejní komisař Vladislav Hrych z chomutovské PČR.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…