Chováte se jako svině, obořil se Jan Čulík na Čechy

23.05.2016 8:52

Šéfredaktor serveru Britské listy Jan Čulík se ve svém komentáři zamýšlí nad tím, co tolik Čechů vede k tomu, že se chovají jako svině. Všímá si také údajné manipulace zprávy o antisemitském výroku muslimské ženy Zakie Belkhiri na serveru Echo24.cz.

Chováte se jako svině, obořil se Jan Čulík na Čechy
Foto: Alerion
Popisek: Česká vlajka.

Anketa

Andrej Babiš zvažuje Věru Jourovou coby kandidátku na prezidenta. Co vy na to?

hlasovalo: 7079 lidí

„Určitá část českého národa se zjevně záměrně a samovolně vylučuje z civilizovaného světa. Děsivé ale je, že netolerantní a xenofobní hysterii zcela plánovitě a systematicky českou společností šíří domácí česká média, a to většinou na základě zkreslených nebo zcela vymyšlených informací,“ poukazuje na server Čulík. Článek serveru Echo24.cz najdete ZDE.

„Češi se v internetovém deníku Echo24.cz mohou dočíst zcela idiotsky a manipulativně zkreslený výrok o tom, co vlastně mladá žena na svém profilu v minulosti zveřejnila,“ pozastavuje se na serveru Britské listy také redaktor Bohumil Kartous. Všímá si, že došlo například ke špatnému překladu zprávy BBC. „Hitler nezabil všechny Židy, nějaké nechal. To proto, abychom věděli, proč je zabíjel,“ píše v překladu BBC. Server Echo24.cz však podle Kartouse učinil překlad špatný, když uvedl: „Hitler se nezbavil všech Židů, pár jich nechal. A to proto, abychom my teď věděli, proč je zabíjet.“

To, jak na něj reagoval Bohumil Kartous na serveru Britské listy, se můžete dočíst kompletně ZDE.

„Je ohromující a ostudné, s jakou nenávistnou škodolibostí přinášejí české servery informaci o tom, že vyšlo najevo, že dvaadvacetiletá muslimská dívka, která se vyfotografovala ‚ve jménu pokoje a lásky‘ před xenofobní demonstrací ultrapravicových nenávistníků, před časem jako teenagerka zveřejnila na Twitteru rasistické výroky, jimiž vyjádřila svou nenávist k Židům,“ všímá si Čulík. Podle jeho názoru nejsou ničí rasistické výroky přijatelné. 

Text Jana Čulíka najdete ZDE.

„Zmíněná dívka Zakia Belkhiri není zjevně zrovna geniální. Její výroky na Twitteru nepřekypují zrovna inteligencí. První, antisemitský výrok, který je nyní kritizován, Zakia publikovala na Twitteru v roce 2012, před čtyřmi lety – tedy v době, kdy jí bylo sotva osmnáct let,“ uvádí Čulík a ptá se, zda je skutečně možné výroky teenagera implicitně extrapolovat na celou palestinskou či muslimskou komunitu. Ptá se, proč se dívce upírá vývoj směrem k toleranci a dobré vůli. 

Video se zmíněnou dívkou najdete na serveru YouTube ZDE.

„Martin Komárek se vyjádří na Facebooku kriticky vůči xenofobním, nenávistným výrokům Kláry Samkové – je téměř okamžitě zahlcen vlnou reakcí, které důrazně se Samkovou souhlasí. Tito uživatelé Facebooku, kteří o uprchlících ani o muslimech nevědí vůbec nic, jsou ochotni jim nadávat do vrahů a zločinců – i když jaksi nedokážou vysvětlit, jak je možné, že lidé, kteří prchají před pronásledováním a vražděním, jsou údajně sami vrazi a zločinci,“ píše Čulík. Podle něj je to to samé, jako kdyby bodří občané obviňovali osoby prchající z nacistických koncentračních táborů, že jsou vlastně gestapáci.

Logika tak dle Čulíkova názoru je nechávána stranou. „Zůstává jen iracionální nenávist,“ dodal s tím, že se za tyto lidi hluboce stydí. Zbývající slušní Češi by se dle jeho slov měli důrazně distancovat od iracionální nenávisti, která cloumá českou společností a veřejně se distancovat i od médií, která tento hnus šíří. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…