Chrochtání chrání kmotry i velký byznys. Takto funguje „kouzelná skříňka“

23.10.2014 14:08

Známý severočeský kmotr Alexandr Novák, který si odpykává za mřížemi čtyřletý trest za korupci, se ocitl před soudem jako svědek v další korupční kauze. Před tím, aby sám usedl na lavici obžalovaných, ho pravděpodobně zachránil přístroj Druid D06. Černá krabička způsobí, že jednající osoby neuslyší ani člověk, který sedí vedle nich. Server Lidovky.cz přináší vysvětlení, jak přesně přístroj funguje.

Chrochtání chrání kmotry i velký byznys. Takto funguje „kouzelná skříňka“
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Někdejší senátor ODS Alexandr Novák

Lidé, kteří spolu chtějí nerušeně jednat, vytáhnou přístroj z kufříku, nasadí příslušná sluchátka s mikrofony a spustí zařízení. Vzájemně se perfektně uslyší, ale jinak krabička produkuje tak výrazný hluk, jenž lze přirovnat ke chrochtání, že diskutující osoby neuslyší ani někdo, kdo sedí vedle nich.

„V zařízení je šest výkonných reproduktorů, které dávkují přesně vypočítaný ruch, jenž se náhodně mění v určitém algoritmu, aby se to nedalo vypočítat. To znamená, že třeba slovo ‚ahoj‘ se pokaždé ruší trochu jiným ruchem,“ vysvětlil technický princip zařízení expert Pavel Maletínský.

Na jednom přístroji může takto nerušeně hovořit až šest osob. Zároveň je možné propojit dva přístroje, takže spolu může utajeně hovořit až dvanáct osob. Expert poznamenává, že zařízení možná pomáhá i podvodníkům, ale užívá se především v obchodním styku, když je třeba projednat drahý obchod nebo strategii dalšího směřování firmy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…