Chystá se fúze vojenské zdravotní pojišťovny s pojišťovnami vnitra

26.05.2012 16:39

Ministerstvo zdravotnictví chystá fúzi zdravotních pojišťoven vnitra a zdravotní pojišťovny vojenské. Nejraději by celou věc dotáhlo do konce do roku 2013, je ale ochotné počkat další rok - až mu to umožní připravovaný zákon o zdravotních pojišťovnách.

Chystá se fúze vojenské zdravotní pojišťovny s pojišťovnami vnitra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Leoš Heger

Podle vládního plánu se spojí dvě zdravotní pojišťovny, jejichž finanční situace i počty pojištěnců se výrazně liší. Pojišťovna vnitra je po Všeobecné zdravotní pojišťovně druhá největší v ČR, její ekonomická situace je stabilizovaná. Vojenská naopak vykazuje finanční problémy, které nedokáže účinně vyřešit.

„Byli bychom rádi, aby se spojily pojišťovny vnitra a vojenská, aby vznikl celoplošný republikový subjekt ve veřejnoprávní sféře silových resortů," řekl ministr zdravotnictví Leoš Heger.

Podle jeho informací se ale těmto pojišťovnám do fúze příliš nechce, a to zejména té vojenské. Managementům i správní radě totiž vyhovuje samostatnost víc. „Z hlediska systému my soudíme, že by bylo rozumnější, aby vznikl výraznější silný subjekt," uvedl ovšem ministr.

Náměstek Petr Nosek doplnil, že v souladu s vládním prohlášením si ministerstvo pozve ředitele a dá jim za úkol fúzi připravit. Schválit ji musejí správní rady, stát v nich má třetinu, takže sám fúzi neprosadí a bude potřebovat podporu dalších zástupců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…