Chystá se vzpomínková akce pro oběti tragédie v Oděse. Víme, kdo dorazí

24.04.2015 19:11

V sobotu 2. května se na pražském Hradčanském náměstí od 16 hodin uskuteční vzpomínkové shromáždění na podporu obětí loňské tragédie v Oděse. Akce se zúčastní také bývalý vojenský lékař Marek Obrtel, který vrátil svá vyznamenání na protest proti NATO.

Chystá se vzpomínková akce pro oběti tragédie v Oděse. Víme, kdo dorazí
Foto: youtube.com
Popisek: Hořící Dům odborů v jihoukrajinské Oděse

Na plánovaném shromáždění má dojít na vzpomínkovou akci pro oběti oděské tragédie z minulého roku a zároveň má prý akce proběhnout v duchu protestu proti šíření nenávisti a tolerance. Účastníci této akce chtějí prý také vyzvat vládu České republiky, aby požadovala od Kyjeva vyšetření masakrů v Oděse, na Majdanu a také vyšetření vražd opozičních politiků a novinářů. „Před rokem se odehrála v Oděse tragédie. Zapomenout na ni by znamenalo rezignovat na lidskost. My, kteří odmítáme být lhostejní k tomu, co se odehrává na Ukrajině, mlčet nebudeme,“ je napsáno v prohlášení o konaném shromáždění občanů.

Podle všeho má být na akci přítomen i bývalý velitel polních nemocnic v Afghánistánu, Kosovu a Bosně a Hercegovině Marek Obrtel, který je znám také tím, že na protest vůči konání NATO ve světě vrátil této organizaci svá vyznamenání, která od ní obdržel. Jedním z účastníků akce má být prý i člověk, který byl v době tragédie v Oděse přítomen, z bezpečnostních důvodů však organizátoři jméno dotyčného neuvádějí.

V jihoukrajinské Oděse minulý rok uhořelo přes 40 lidí při požáru budovy odborů. Na svědomí to mají podle všeho tamní radikálové. Tato událost však nebyla příliš medializována.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ste

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…