Cirkus a absurdní divadlo. Mimořádné volby jsou jediným řešením. Lídr ODS Fiala udeřil

05.05.2017 13:45

Mimořádné volby jsou podle předsedy ODS Petra Fialy jediným řešením. Vláda ve stávající koalici po tom, co předvedl premiér, nemůže fungovat, doplnil během tiskové konference s tím, že odvolání Andreje Babiše z pozice ministra financí je podle něj správným krokem.

Cirkus a absurdní divadlo. Mimořádné volby jsou jediným řešením. Lídr ODS Fiala udeřil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Již čtvrtým dnem jsme svědky politického cirkusu. Každým dnem dosahujeme nového, ještě hlubšího politického dna,“ zahájil tiskovou konferenci ODS k současné vládní krizi předseda strany Petr Fiala. „Přitom jsme stále teprve na začátku,“ varoval. Jde o hazardování s pověstí České republiky doma i v zahraničí,“ doplnil. Sobotkovy obraty kolem demise vlády pak označil jako absurdní. Udeřil ale i na Zemana. „Máme prezidenta, pro nějž se úřad hlavy státu stal soukromou zábavou a který se chová, jako by celá země byla jeho hračkou,“ sdělil novinářům. Opřel se ale i do Babiše, který se podle něj chová, jako by celé Česko bylo jeho firmou. „Není to nebezpečné?,“ položil novinářům řečnickou otázku Fiala.

Aktuální situaci Fiala přirovnal k cirkusu. Vrcholní představitelé státu na sebe podle něj útočí a paralyzují tak chod České republiky. „Jsme v situaci hluboké politické krize, která v důsledku mění poměr politických sil na české politické scéně,“ sdělil Fiala. Žádné pokračování vlády v dané sestavě podle Fialy nemůže fungovat. „Nedovedu si představit, že by vláda mohla dál fungovat,“ uvedl. „Přistupme k předčasným volbám a pojďme nechat rozhodnout občany. I zkrácení této vládní agonie, tohoto absurdního divadla o jednu třetinu stojí za to,“ doplnil.  

Návrh hlasování o nedůvěře vládě však podle Fialy nyní není pro ODS nejdůležitější. „Nejdůležitější je mluvit o mimořádném obsahu nahrávek, které byly zveřejněny,“ sdělil Fiala. „Koncentrace moci v rukou Andreje Babiše je obrovská. Jsem přesvědčen o tom, že stále více lidí se bude přiklánět k našemu názoru,“ doplnil. „Lidem musí být jasné, že je nutné tento chaos ukončit a to co nejdříve,“ řekl. „Všem aktérům tohoto absurdního divadla, vzkazuji, aby si šli popovídat s lidmi,“ uzavřel Fiala.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…