Čísla nakažených opět rekordní. A přibývá i lidí ve vážném stavu

03.10.2020 11:44

V Česku v pátek testy potvrdily novou nákazu koronavirem u 3794 lidí. Jde tak o druhý po sobě jdoucí den, kdy padl rekord. Prokázaně nakažených je o 300 více, než bylo dosavadní denní maximum ve čtvrtek. Počet tzv. „obětí s koronavirem“ stoupl na 699. Píše to server iRozhlas.cz.

Čísla nakažených opět rekordní. A přibývá i lidí ve vážném stavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odebraný vzorek na test Covid-19, ilustrační foto

Hygienici včera odhalili rekordní denní nárůst o 3795 případů infekce koronavirem. Prokázaně nakažených celkem je aktuálně 42.320. I to jsou rekordní čísla. Příští týden tak chce ministr zdravotnictví Roman Prymula představit výhledovou strategii ke covidu-19. Bude obsahovat další možná opatření a parametry, kdy je zavést. 

Od pondělí vchází v platnost na území České republiky nouzový stav, který umožňuje přijmout další opatření týkající se volnočasových aktivit a omezení vzdělávání. 

Červenou barvu, značící nejvyšší riziko nákazy koronavirem na mapě okresů, má kromě Prahy také Uherskohradišťsko a okresy Praha-západ a Praha-východ. Většina okresů je oranžová.

Většina z nemocných má sice lehký nebo bezpříznakový průběh nemoci, dál ale roste počet lidí s covidem-19, kteří vyžadují léčbu v nemocnicích, i těch, kteří jsou ve vážném stavu. Hospitalizováno je nyní 1134 nakažených, z toho ve vážném stavu jich bylo 221, zatímco předchozí den intenzivní péči vyžadovaly míň než dvě stovky covidových pacientů.

Predikce Ministerstva zdravotnictví očekává v první půlce října nárůsty asi 4500 prokázaných případů nákazy, v druhé polovině října 8500 případů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…