Čižinského opustili dva zastupitelé. Ihned získali placený flek na magistrátu

01.03.2019 14:12

Na svůj zastupitelský post v uplynulých dnech rezignovala zastupitelka Kamila Matějková (Praha sobě). Po magistrátu však podle našich informací koluje informace, že Kamila Matějková svůj mandát složit musela, protože Jan Čižinský vyhodnotil, že na funkci zastupitelky nemá a její místo raději obsadil kolegou z rady Prahy 7 Jakobem Hurrlem, kde je Čižinský starostou.

Čižinského opustili dva zastupitelé. Ihned získali placený flek na magistrátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Čižinský

Kamila Matějková ovšem není jediná, která ze svého místa rezignovala. Ještě před ustavujícím zastupitelstvem se svého mandátu vzdala Monika Weinerová. „Co je ale s podivem, obě na magistrátu ihned získaly placené pozice. Kamila Matějková je nyní asistentkou radní Hany Třeštíkové a Monika Weinerová je asistentkou politického klubu Praha sobě,“ sdělil náš zdroj.
 
 
Na tuto informaci upozornila rovněž zastupitelka za ANO Marta Gellová, která na jednání zastupitelstva interpelovala náměstka primátora Pavla Vyhnánka a jeho prostřednictvím i předsedu klubu Praha sobě Čižinského.
 
„Tato situace na mě dělá dojem, že vašim cílem je dostat do zastupitelského klubu Praha sobě na magistrátu celou Radu MČ Praha 7. Pro kolegy, kteří nemají přehled, bych ráda připomněla, že s panem Hurrlem, už sedí v tomto zastupitelstvu za Prahu sobě 7 členů zastupitelstva MČ Praha 7 a 6,  zastupitelé jsou zároveň i členy rady na této městské části. 7 ze 13 zastupitelů tohoto klubu jsou tedy zároveň v zastupitelstvu Prahy 7. Neměl by se tedy váš klub jmenovat Praha 7 sobě?“ ptala se Gellová.
 
 
„Zároveň jsem s podivem zjistila, že jak paní Matějková, tak paní Weinerová, která se svého mandátu vzdala ještě před ustavujícím zastupitelstvem, získaly placené funkce zde na magistrátu. Jak tyto skutečnosti, pane náměstku, spolu souvisí? Máme to vnímat jako odměnu za to, že obě dámy uvolnily svá místa v zastupitelstvu? Máme tedy v brzké době očekávat, že se i další bývalí členové vašeho klubu objeví na placených pozicích na magistrátu?“ dotazovala se Gellová.
 
 
Nejen zastupitelka Gellová, ale celé hnutí ANO považuje toto zjištění za mimořádně závažné. „Je to šílené a bezprecedentní. Nevím, jak jinak pojmenovat trafikaření Prahy sobě, která by se dala s úspěchem přejmenovat na Praha 7 sobě předsedy Jana Čižinského, který se navzdory vůli voličů obklopuje zastupiteli z Prahy 7, a ti nepohodlní pak končí na placených funkcích na magistrátu,” řekl ParlamentnímListům.cz předseda zastupitelského klubu ANO Patrik Nacher.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…