Člověk v tísni rozdával ceny mládeži. Kdyby volby dopadly podle vás, bylo by tu lépe, pobízela moderátorka Ester Janečková

17.05.2018 9:31

Organizace Člověk v tísni rozdala již popáté ocenění pro mladé dobrovolníky Gratias Tibi. Organizace chce svými cenami povzbudit mládež ke společenské aktivitě, píše server Aktuálně.cz.

Člověk v tísni rozdával ceny mládeži. Kdyby volby dopadly podle vás, bylo by tu lépe, pobízela moderátorka Ester Janečková
Foto: clovekvtisni.cz
Popisek: Člověk v tísni - logo

K předávání cen došlo v úterý večer v pražském kině Lucerna. A řečníci neskrývali své rozčarování ze současné společensko-politické situace v Česku. Mimo jiné také vyzývali přítomné studenty, aby bojovali za svobodu. A konstatovali i to, že síly, které chtějí Čechy rozštěpit a vnést mezi ně zmatek, získaly převahu. „Svoboda i demokracie byly značně omezeny,“ tvrdí řečníci.

„Prosím vás, nevzdávejte to! Svoboda stojí i za oběti,“ řekla například 89letá politická vězeňkyně Miluše Havlůjová.

„Řada z vás ještě nemá volební právo. A to je škoda, protože kdyby volby dopadly tak, jak chcete vy mladí, bylo by nám tu mnohem lépe,“ uvedla mimo jiné pak moderátorka Ester Janečková.

„Jako společnost jsme zvyklí na to, že se nemáme moc ptát a máme se pokud možno starat jen o sebe, o svůj volný čas, rodinu, zábavu a případně chatu a auto,“ dodal ředitel organizace Člověk v tísni Šimon Pánek. Ten mimo jiné spekuloval, že starší generace nemají odvahu, protože byly vychovávány v komunismu. Jemu samotnému prý v té době psali do posudků, že je „příliš sebevědomý“.

  • Původní text ZDE.

88letý Dalibor Coufal pak vyzýval mladé, aby bojovali za to, aby žili ve svobodě, výtvarnice Eliška Podzimková zase prosila, aby mladí začali sdílet na sociálních sítích opravdu důležité a zásadní myšlenky.

„Nedovedla jsem si v listopadu 1989, v době, kdy jsme jásali, představit, že bychom se mohli dostat tam, kde jsme teď. Tak by bylo moc fajn být příští rok někde úplně jinde. Nevím, jak to udělat, ale vím, že vy pro to děláte hodně,“ řekla závěrem Janečková. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…