Co jste si to koupil, pane Dalíku... Bulvár zkoumá Topolánkova parťáka, kterého čeká soud

10.06.2014 8:21

Lobbista a pravá ruka někdejšího premiéra Mirka Topolánka Marek Dalík zvelebil svou chalupu. Blesk přišel s fotografiemi, které ukazují stav před třemi lety a nyní, kdy z ruin vyrostla budova v ceně až 15 milionů korun.

Co jste si to koupil, pane Dalíku... Bulvár zkoumá Topolánkova parťáka, kterého čeká soud
Foto: hns
Popisek: Marek Dalík figuruje v kauze Pandur

Marek Dalík má podle bulvárního deníku Blesk rád luxus, ale nerad to přiznává. „Vlastním polorozpadlou zříceninu chalupy v Jeseníkách,“ cituje deník Dalíka, který tak o svém majetku hovořil v roce 2011. Dnes deník pod titulkem „Dalík vrazil do chalupy balík" informuje o proměně.

Nyní je ze zříceniny v Domašově u Bělé pod Pradědem, i podle fotografií, luxusní stavení zvláštního vzhledu. Na fotografii jsou vidět například vstupní dveře s klepadlem ve tvaru lví hlavy. Na domě se prý ještě stále něco dodělává.

„Nemovitost může mít hodnotu tak deset, patnáct milionů, ale jde o hrubý odhad, nevíme, co je uvnitř,“ odhaduje cenu jeden realitní makléř. Sám Dalík Blesku na otázku, na kolik jej přestavba přišla, ani z jakých zdrojů ji hradil, neodpověděl.

Topolánkova přítele čeká soud

Marek Dalík se však jistě zabývá nejen přestavbou chalupy v luxusní sídlo, protože už třicátého června zasedá senát, který bude rozhodovat v jeho kauze. Podle obžaloby si v roce 2007 Dalík řekl o půlmiliardový úplatek. Údajně se tak stalo při vyjednávání o kontraktu na pandury s manažery firmy Steyr. Lobbistovi hrozí až deset let vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…