Co mají společného Jaroslav Foldyna a Miloš Vystrčil?

04.10.2020 12:25

Preferenční hlasy vynesly v krajských volbách řadu politiků. Z 43. místa na kandidátce postoupil ve Zlínském kraji Ivo Valenta na třetí místo. Díky kroužkování o 30 příček vyskočil současný předseda Senátu Miloš Vystrčil. Exministr Martin Kuba z Jihočeského kraje, který kandidoval za ODS, získal přes šest tisíc preferenčních hlasů. V Jihomoravském kraji je zpět Michal Hašek z ČSSD, poskočil o 14 míst a místo v zastupitelstvu má jisté.

Co mají společného Jaroslav Foldyna a Miloš Vystrčil?
Foto: repro Facebook
Popisek: Lídr kandidátky ODS v krajských volbách v Jihočeském kraji Martin Kuba

Senátor Ivo Valenta ve Zlínském kraji kandidoval za Trikolóru s podporou Soukromníků a Nezávislých. Kroužkovaných hlasů získal 811 a díky nim skončil na třetím místě a otevřely se mu dveře krajského zastupitelstva.

Nejvíce preferenčních hlasů získal Martin Kupka kandidující za ODS ve Středočeském kraji. Důvěru a preferenční hlas mu dalo 13.392 voličů. Těsně za ním skončil ve stejném kraji za STAN Vít Rakušan s 12.178 preferenčními hlasy. Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová získala přes čtyři a půl tisíce „kroužků“. 

Přes 11 tisíc preferenčních hlasů získali například Jan Grolich z Jihomoravského kraje a Martin Půta z Libereckého kraje, kteří mají být hejtmany.

V Moravskoslezském kraji vyhrálo hnutí ANO, kde už je hejtmanem Ivo Vondrák, který získal 9927 preferenčních hlasů. 

Překvapením je např. exministr Martin Kuba z Jihočeského kraje, jenž kandidoval za ODS a získal přes šest tisíc preferenčních hlasů.

Za SPD kandidoval v Ústeckém kraji poslanec Jaroslav Foldyna, který byl před čtyřmi lety lídrem ČSSD v kraji. Ve volbách obdržel 3753 preferenčních hlasů, tedy nejvíce v kraji.

V Plzeňském kraji se do povědomí znovu dostal bývalý hejtman Josef Bernard. Získal přes čtyři tisíce preferenčních hlasů, tedy nejvíce ze všech kandidujících politiků v kraji.

Pozn. red.: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…