Co přijde, si Pekarová neumí představit. Začalo to hned po Primě

27.03.2022 19:13 | Ze sítí

„Víte, podle mě vlády se nemají starat o lidi, mají se postarat o to, aby tady bylo bezpečno.“ Věta, kterou pronesla lídryně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová v Partii Terezii Tománkové na CNN Prima NEWS a která zarezonovala veřejným prostorem. „Tahle věta je esencí fungování jak Fialovy, tak předchozích vlád polistopadového politického kartelu. Tihle lidé nezastupují zájmy většiny. Lidí, žijících v tomto státě,“ poznamenal k tomu například režisér David Martínek.

Co přijde, si Pekarová neumí představit. Začalo to hned po Primě
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

„Mnoho lidí pociťovalo dopady inflace, energetické krize. Těm lidem se nevede dobře a chtějí pomoci od vlády. A čtou a vidí, jak pomáhají okolní země. Vy jste se jako politička připravovala i na dráhu ministryně práce a sociálních věcí, jak byste jim to teď vysvětlila? Že vláda jim plošně nepomůže,“ tázala se v Partii Terezie Tománková předsedkyně Poslanecké sněmovny a lídryně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové.

A její odpověď zarezonovala, byla mnohými i diskutována na sociálních sítích. „Já myslím, že je důležité si uvědomit hned několik zásadních věcí – a budu i reagovat na to, co zaznělo. Víte, podle mě vlády se nemají starat o lidi, mají se postarat o to, aby tady bylo bezpečno. To bezpečí je první předpoklad toho, aby se nám vůbec nějak dařilo. A to je teď velmi důležité, a myslím si, že si všichni uvědomujeme, že Vladimir Putin se zdaleka nechce zastavit jenom na Ukrajině, a myslím si, že si nikdo nepřejeme, aby ty tanky přijely až sem. A tím, že pomáháme právě porážce Putina, tak pomáháme i našim lidem,“ zmínila Pekarová Adamová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…