Co přijde, si Pekarová neumí představit. Začalo to hned po Primě

27.03.2022 19:13 | Ze sítí

„Víte, podle mě vlády se nemají starat o lidi, mají se postarat o to, aby tady bylo bezpečno.“ Věta, kterou pronesla lídryně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová v Partii Terezii Tománkové na CNN Prima NEWS a která zarezonovala veřejným prostorem. „Tahle věta je esencí fungování jak Fialovy, tak předchozích vlád polistopadového politického kartelu. Tihle lidé nezastupují zájmy většiny. Lidí, žijících v tomto státě,“ poznamenal k tomu například režisér David Martínek.

Co přijde, si Pekarová neumí představit. Začalo to hned po Primě
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Anketa

Má Markéta Pekarová Adamová vaši důvěru?

1%
98%
hlasovalo: 34542 lidí

„Mnoho lidí pociťovalo dopady inflace, energetické krize. Těm lidem se nevede dobře a chtějí pomoci od vlády. A čtou a vidí, jak pomáhají okolní země. Vy jste se jako politička připravovala i na dráhu ministryně práce a sociálních věcí, jak byste jim to teď vysvětlila? Že vláda jim plošně nepomůže,“ tázala se v Partii Terezie Tománková předsedkyně Poslanecké sněmovny a lídryně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové.

A její odpověď zarezonovala, byla mnohými i diskutována na sociálních sítích. „Já myslím, že je důležité si uvědomit hned několik zásadních věcí – a budu i reagovat na to, co zaznělo. Víte, podle mě vlády se nemají starat o lidi, mají se postarat o to, aby tady bylo bezpečno. To bezpečí je první předpoklad toho, aby se nám vůbec nějak dařilo. A to je teď velmi důležité, a myslím si, že si všichni uvědomujeme, že Vladimir Putin se zdaleka nechce zastavit jenom na Ukrajině, a myslím si, že si nikdo nepřejeme, aby ty tanky přijely až sem. A tím, že pomáháme právě porážce Putina, tak pomáháme i našim lidem,“ zmínila Pekarová Adamová.

Právě věty, že vlády se nemají starat o lidi, si všiml režisér David Martínek. „Tahle věta je esencí fungování jak Fialovy, tak předchozích vlád polistopadového politického kartelu. Tihle lidé nezastupují zájmy většiny. Lidí, žijících v tomto státě. Preferují zájmy někoho úplně jiného,“ poznamenal Martínek.

„Západní evropské státy řeší krizi a situaci po ruské invazi na Ukrajině solidárními opatřeními, která pomohou zmírnit následky války. Jsou solidární s vlastními občany. V tom je zřetelný rozdíl,“ uvedl Martínek.

„Na Slovensku se to jmenuje Maťovič, u nás máme tohle...,“ zkonstatoval úvodem svého prohlášení podnikatel Jan Čížek. „Paní Pekarové vysvětlím jednu věc. Energetická a potravinová soběstačnost a bezpečnost obyvatel je jedním ze základu státu. Ten důvod je, že zde neexistuje volný trh. Je přeregulovaný. Není to nikdo jiný než stát, kdo určuje výši spotřebních daní a cenu benzínu. Stát si reguluje také nákup a prodej potřebných surovin. Jinak už by v Rusku stály fronty nákupčích. Není to nikdo jiný než stát, který kvůli neprůhlednému systému zemědělských dotací určuje, co a kolik toho mohou zemědělci zasadit a vypěstovat. Dokonce jim i určuje, kam mohou zasadit. Je tedy na státu, aby na přeregulovaném trhu převzal odpovědnost, když se regulace začnou hroutit,“ dodal Čížek. 

„Nebo je jiné, definitivní řešení. Přestaňte regulovat a vysoce danit. Nepleťte se podnikatelům do toho a nechte nás být. Opusťte socialistickou EU, která je na principu přerozdělování postavena a ekonomicky se hroutí. Zachraňme se, dokud je čas. Takhle to ale asi nemyslela, nebo ne?“ míní Čížek.

„Ale bankrotovat a okrádat je můžou. Ta je neuvěřitelně blbá, ale jen ať to lidé vidí, co je pětikolka zač. Ta nenávist bude tak strašlivá, že si to tahle husa ani nedovede ve své prázdné makovici představit,“ píše také velmi kriticky k Markétě Pekarové Adamové Petr Sedláček. 

„Zdvořile bych si dovolil požádat vládu, aby se o mne, moji rodinu, naše známé a přátele nestarala. My to zvládneme v pohodě sami. Díky, r,“ zmínil však na twitterovém profilu investor Radovan Vávra.

Určitý souhlas s tím, že vlády nemají lidi vodit za ručičku, vyřkl sportovec Lukáš Pollert. „Souhlasím, ale nesmí jim také bránit žít. Což se vládě, která svými kroky omezuje svobodu slova a pohybu (fascinací covid pasem), příliš nedaří,“ zmínil Pollert.

Jiný pořad pak sledoval komentátor Petr Holec. „Já jsem úplný blb z Orlických hor. Tak můžete mi říci, co budete projednávat na vládě, na čem budete vy trvat a ze kterých priorit neslevíte? Tak když už i Moravec má svý vlastní vlády dost kvůli prázdným frázím a takhle se ptá ministra, tak je asi zle!“ píše k pořadu Otázky Václava Moravce na České televizi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…