Co se chystá na Babiše? Premiérovi může být horko

05.03.2019 13:58

Před dvěma měsíci spustili kontroloři Evropské komise prověrku dotací, které čerpal Babišův Agrofert, momentálně odložený ve svěřenském fondu premiéra. Závěrečná zpráva může být hotová před volbami do Evropského parlamentu v květnu. Ale možná bude hotová až po nich, píše server Neovlivní.cz.

Co se chystá na Babiše? Premiérovi může být horko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Agrofertu na pražském Chodově

Evropský parlament se zabýval otázkou čerpání dotací ze strany Agrofertu Andreje Babiše dnes odloženém ve svěřenském fondu. Babiš je přesvědčen, že čeští europoslanci, kteří jeho otázku možného střetu zájmů na půdě europarlamentu otevřeli, zradili Českou republiku a vedou proti němu kampaň. Čeští eurooposlanci Babišovu argumentaci důrazně odmítají.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Ať už je to, jak chce, práce auditorů v Česku v podstatě skončila.

„Auditoři Evropské komise už svoji práci v Česku fakticky skončili. Nyní dodělávají závěrečnou zprávu. Jestli se ale finální verdikt stihne ještě před volbami do Evropského parlamentu, nebo to už zůstane na nově zvoleném vedení, to zatím není jasné. Právě o to se nyní bojuje v zákulisí v Bruselu,“ uvedl státní úředník detailně obeznámený s případem.

„Audit se týká všech schválených nebo proplacených projektů z Programu rozvoje venkova od roku 2012. Auditoři zkoumali dotace pro Agrofert na Státním zemědělském intervenčním fondu, Ministerstvu pro místní rozvoj a byli i na Ministerstvu práce a sociálních věcí,“ doplnil server.

Česku hrozí, že o dotace přijde nejen Agrofert, ale také další firmy, pokud přestanou téct peníze ze strukturálních fondů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…