Co se při výročí Milady Horákové honí hlavou Andreje Babiše? Jiří Pospíšil si o tom povídal s Johanou Hovorkovou

27.06.2020 15:57

Premiér Andrej Babiš (ANO) označil komunistickou justiční vraždu Milady Horákové za zvěrstvo. Jelikož se ale jeho vláda neobejde bez podpory komunistů, europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09) vyzval občany, aby si o to více připomínali komunistické zločiny.

Co se při výročí Milady Horákové honí hlavou Andreje Babiše? Jiří Pospíšil si o tom povídal s Johanou Hovorkovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda pražské krajské organizace TOP 09 Jiří Pospíšil

V těchto dnech si připomínáme 70. výročí odsouzení Milady Horákové ve vykonstruovaném procesu, ve kterém nechali komunisté Horákovou popravit. Především pravicoví politici připomínají, že na tento komunistický zločin nesmíme zapomenout. Zvláště ne v situaci, kdy se dnešní KSČM chová jako přímý ideový nástupce autoritářské KSČ.

Když jsem dnes viděl včerejší vyjádření pražského KV KSČM, uvědomil jsem si, jak je strašně důležité, že jsme tuto výstavu připravili. Místo toho, aby komunisté litovali činů svých předchůdců, tak zde zpupně hovoří o tom, že se proti nim vede kampaň, že je to celé propaganda a jen se na ně útočí. Toto vyjádření KSČM je důkazem toho, že současní komunisté se nikdy nedistancovali od hrůzných kroků svých předchůdců a jsou ideovými nástupci zločinné KSČ,“ rozzlobil se Pospíšil ve vyjádření pro Forum24.cz Pavla Šafra.

Pražští komunisté se ohradili vůči tvrzení, že jejich předchůdci před 70 lety zavraždili Miladu Horákovou, a oponovali, že čeští komunisté bojují už takřka 100 let za lepší svět. Pokud se někdo chová jako zločinec, jde podle komunistů o kapitalisty.

Podle Pospíšila je třeba zločiny komunistů připomínat, protože mladí Češi, Moravané a Slezané často netuší, co všechno komunisté napáchali. Byl prý v šoku, když zjistil, že řada mladých lidí netuší, co se stalo 21. srpna 1968, kdy naši zemi začal okupovat Sovětský svaz. Okupoval Československo víc než 20 let, a lidé by to podle Pospíšila měli vědět.

On sám by prý rád věděl jinou věc; co se honí hlavou Andreje Babiše, když si připomíná tento komunistický zločin.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…