Co teď budete dělat, zeptali se v ČT Babiše. A ten spustil...

10.08.2017 20:43

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš je momentálně na dovolené a navzdory policejní žádosti o stíhání nepředpokládá, že by se z prázdnin vracel předčasně. Bude se vracet podle plánu už proto, že je bytostně přesvědčen o své nevině. Politická konkurence prý vede proti Babišovi poslední útok. Padlo i jedno jméno policisty, kterého prý teď asi čeká zářná kariéra.

Co teď budete dělat, zeptali se v ČT Babiše. A ten spustil...
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

„Já se samozřejmě vracím podle plánu. Ono je jasný, že je to zadání, už podle toho, kdo to vyšetřuje. Pan (Pavel) Nevtípil, který je známý z firmy Neograph. On to vyšetřoval dva roky a teď poslal tohle. Je to jasná pseudokauza, která je stará už deset let. Všechny audity hejtmanů Bendla, Ratha i exministra financí Kalouska konstatovaly, že je to v pořádku. Takže je to jasná politická kauza, která má poškodit mě i celé hnutí,“ vypálil Babiš z dovolené.

Pavel Nevtípil je vyšetřovatel, který měl kauzu firmy Čapí hnízdo a přidělování dotací na starosti.

„Někteří poslanci ČSSD říkali, že bylo v plánu mě obvinit v dubnu. Taky jsme se setkali s člověkem, který měl zjistit, jak by na to reagovali lidé. On měl jasné zadání, to splnil a teď možná bude povýšen nebo ho čeká zářná kariéra v GIBS,“ nebral si servítky šéf hnutí ANO.

Babiš počítá s tím, že ho jeho političtí konkurenti vydají k trestnímu stíhání. Šéf hnutí ANO je ale přesvědčen o své nevině. „Ještě jednou řeknu, je to deset let stará věc a to Čapí hnízdo funguje perfektně. Je tam nainvestovaná téměř miliarda,“ vyprávěl v ČT.

Absolutně vylučuje, že bude nakonec v kauze obžalován. Věří, že zůstane čistým politikem, takže nebude mít důvod rezignovat na své politické funkce. K tomu by ho za jiných okolností nutil kodex hnutí ANO. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…