Co to je? Muž vystřelil na Klause, utekl a dal si cígo

28.09.2012 16:56

Útok na prezidenta Václava Klause, na kterého v Chrastavě na Liberecku neznámý muž střílel z airsoftové pistole, je podle bezpečnostních expertů především selháním prezidentovy stráže. Jeho ochránci nedokázali zabránit střelbě a muže dostihli, až když z místa útoku odcházel. Ani samotného prezidenta výkon jeho bodyguardů nepotěšil.

Co to je? Muž vystřelil na Klause, utekl a dal si cígo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus se nechal s lidmi na památku fotografovat

Podle očitých svědectví z místa, která přetiskla média, přistoupil během slavnostního otevírání nového mostu v Chrastavě k prezidentu republiky neznámý muž, přiložil mu k boku pistoli na hraní airsoftu a několikrát zmáčkl spoušť. Poté prý od prezidenta zase odešel a snažil se ztratit v davu. Až po několika metrech jej prezidentova ochranka dostihla a zadržela. Následně jej předala policii, která jej odvezla k výslechu. Při zatýkání muž ještě stihl vykouřit cigaretu a poskytnout rozhovor TV Prima.

Více o střelbě na Klause ZDE

Pokud by se skutečně celý incident odehrál tímto způsobem, znamenalo by to mimořádné selhání prezidentské ochranky. „To by bylo hodně špatné. Teď bych hodnotil něco, co nevím, jak proběhlo, ale pokud by se to tak opravdu stalo, byla by to velká chyba ochranky,“ řekl pro server IDNES.cz šéf elitní protiteroristické jednotky URNA Libor Lochman.

Šéf policejního útvaru pro ochranu prezidenta Jiří Sklenka však tyto spekulace odmítl s tím, že by se nikdy nemohlo stát, aby se muž dostal až do bezprostřední blízkosti hlavy státu. „Případ nyní analyzujeme,“ uvedl Sklenka.

Pohotovost osobních strážců, kteří dokázali muže zneškodnit až po několika metrech, rozladila i prezidenta Klause. „Tohle se vám opravdu nepovedlo,“ řekl podle TV Nova své ochrance.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…