Cože? Muž od Čižinského, „hrdina“ kauzy Hlubuček, prý není mezi svědky

23.06.2022 12:12

Mezi svědky v kauze pánů Petra Hlubučka a Michala Redla prý nefiguruje jméno šéfa dozorčí rady DPP Adama Scheinherra (Praha sobě), který o sobě tvrdí, že s policií v této věci spolupracoval. A to je jen jedna ze zajímavostí, které se reportérům MF Dnes podařilo odhalit. Zde jsou další....

Cože? Muž od Čižinského, „hrdina“ kauzy Hlubuček, prý není mezi svědky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek primátora Adam Scheinherr

Čtvrteční MF Dnes popsala, jak začala celá akce Dozimetr, tedy policejní úder na pány Petra Hlubučka, Michala Redla a jejich kolegy. Na počátku celé kauzy prý stálo podezření na rozkrádání evropských dotací, které měly jít na výstavbu na novou vozovnu v pražském Hloubětíně. Toto podezření se ale nepotvrdilo a detektivové se ve vyšetřování dali jinou cestou. V roce 2020 se policie tzv. pověsila na paty Michalu Redlovi a jeho kumpánům.

Spis k celé kauze obsahuje např. výpisy z účtů obviněných osob, e-maily, které si pánové vyměňovali, ale také záznamy na DVD nosičích, na kterých je zachyceno odposlouchávání či video-sledování obviněných osob.

První svazek z celkem devíti podle listu obsahuje výpovědi svědků, které policie považuje za důležité. Není bez zajímavosti, že mezi svědky nefiguruje jméno šéfa dozorčí rady DPP Adama Scheinherra (Praha sobě), který údajně s policií dlouhodobě spolupracoval. Alespoň to sám tvrdí.

„Spis však obsahuje záznamy o schůzkách detektivů s podnikatelem Petrem Michovským (toho skupina kolem Redla podle policie považovala za konkurenta a chtěla ho ‚držet za koule‘),“ uvedl ke kauze list.

Šestý svazek prý nese označení „úplatky a drogy“.

„V říjnu 2021 se NCOZ začala zabývat jejich vlivem na středočeskou správu silnic. A letos v lednu detektivové začali sledovat také jejich spojku ve Všeobecné zdravotní pojišťovně, jíž byl údajně náměstek ředitele pro informatiku Tomáš Knížek. Minulý týden – tři roky od začátku práce na kauze – skupinu kolem Redla obvinili,“ doplnil deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…