Cože? Vojáci budou pomáhat vysazovat lesy?! Jana Černochová je ve varu

01.09.2020 21:58

Poslankyně ODS Jana Černochová se pozastavuje nad tím, že vojáci z České armády budou pomáhat vysazovat lesy. Podle Černochové se z vojáků v poslední době stává „holka pro všechno“ a připomíná, že s využitím armády počítá ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) v chytré karanténě. „Armádu máme primárně na obranu země a jejích zahraničněpolitických zájmů,“ píše Černochová.

Cože? Vojáci budou pomáhat vysazovat lesy?! Jana Černochová je ve varu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

„Štípněte mě, že to není pravda, tak nám vojáci budou ‚dobrovolně‘ vysazovat lesy,“ podivuje se na svém facebooku poslankyně a upozorňuje na dohodu velení armády a vedení Vojenských lesů a statků. „Pominu, že shora organizované brigády vyvolávají prapodivné reminiscence,“ naznačuje Černochová návrat do dob socialismu. Podle ní by bylo lepší, kdyby se domluvily jednotlivé jednotky nebo skupiny dobrovolníků, ale když „dobrovolně“ bude nasazena celá armáda, působí to směšně.

„Nejvíce mě trápí, že tato brigáda podtrhuje dojem z posledních měsíců, kdy se armáda stává HOLKOU PRO VŠECHNO,“ dodala Černochová. „Zachraňuje Ministerstvo zdravotnictví a ministra chaosu Vojtěcha s chytrou karanténou, vojáci mají tvořit většinu speciálních volebních komisí, odebírají vzorky, pomáhají v rozličných ústavech a zařízeních, hlídají hranice a tak dále,“ píše Černochová.

Upozorňuje, že armáda má jen 25 tisíc lidí a má jiné cíle. „Armádu máme primárně na obranu země a jejích zahraničněpolitických zájmů, je nasazená v zahraničí, musí cvičit, a ne se neustále rozptylovat milionem různých drobných úkolů tady a tam, aby vyhověla tomu, či onomu,“ dodává s tím, že armáda nemá suplovat neziskovky typu Greenpeace.

Černochová poté přidává i kritiku vlády a její finanční politiku. „S nadsázkou, ale k zamyšlení. Jen aby – až nedostatek financí dolehne i na tuto vládu, která se stále tváří, že má nekonečný měšec peněz –, armáda místo nových BVP nedostala motyčky a sazenice, protože to je přece pro záchranu naší planety důležitější,“ přidává ironicky Černochová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…