Další pomoc Ukrajině. „To je šílené,“ rozzlobil se Okamura

07.07.2023 14:05 | Monitoring

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na navštívil Prahu, kde mimo jiné jednal s premiérem Petrem Fialou. Ten mu ve Strakově akademii slíbil další pomoc. Konkrétně jde o útočné helikoptéry a statisíce kusů velkorážní munice. Ne všichni s tím ale souhlasí. „To je šílené,“ uvedl předseda SPD na sociální síti.

Další pomoc Ukrajině. „To je šílené,“ rozzlobil se Okamura
Foto: Hana Brožková
Popisek: Tomio Okamura

„Podpora Ukrajiny je pro mě i pro naši vládu prioritou. Je to podpora země, která se statečně brání přesile agresora. Ukrajina bojuje za naši bezpečnost i bezpečnost celé Evropy,“ uvedl na tiskové konferenci Fiala.
 
„Na české občany ale Fialova vláda kašle a Ukrajinci nás stáli už přes 50 miliard korun,“ rozzlobil si Tomio Okamura. 
 
 
Připomněl také premiérova slova, že podpora Ukrajiny je pro českou vládu zahraničněpolitickou prioritou. 
 
„Fiala po jednání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v Praze řekl, že pomoc bude intenzivně pokračovat ve všech oblastech. Česko daruje Ukrajině další útočné helikoptéry, statisíce kusů velkorážní munice, pomůže s výcvikem pilotů a daruje zemi simulátory, které umožní výcvik i přímo na Ukrajině,“ vypočetl Tomio Okamura. 
 
Na závěr citoval přímo premiéra Petra Fialu, který řekl, že každý den odjíždí z Česka na Ukrajinu alespoň jeden raketomet, houfnice, tank nebo BVP.
 
„Hnutí SPD odmítá pomoc ukrajinskému zkorumpovanému režimu na úkor našich občanů. Prosazujeme jednání a mír, a ne válku. Nechceme, aby byla Česká republika zatažena do války a prosazujeme přísnou neutralitu naší země,“ uzavřel Okamura.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Výborný

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nejslabsi a nejneoblibenejsi premier Fiala zvany take čivava, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekoren , 07.07.2023 17:15:54
je to nejodpornejsi co nas mohlo vubec potkat.Je to lhar,ktery slouzi cizakum a na obcany z vysoka kasle.Vubec se divim jak toto hloupe stvoreni mohl nekdo volit i kdyz ma titulu jako maku.Byl vzdy zujat proti ceskym obcanum a slouzil sudetackym provokaterum a to v dobe 90 let kdy byl dokonce redaktorem sudetonemeckych novin a prispival a shanel spinu na ceske obcany v dobe odsunu nemcu kteri chteli do rise.Nepravdive utoky haneni to byl snazivy pisatel čivava Fiala.Proto se divim jak lide mohli tuto nestvuru volit.Tato petidemolice nevzdelancu nemuze vladnout jeste dva roky.Lide by se uz meli proti tomu postavit.Copak si musime nechat vse libit ???Nedavno byly dohady o nakupu zbrani za miliardy a dnes je darujeme.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…