Další špatný den pro Merkelovou. Toto ji vůbec, vůbec nepotěší

10.05.2016 10:44

Reakce na dnešní ranní útok na nádraží nedaleko Mnichova, kdy mladší muž pobodal za výkřiků Alláhu akbar čtyři muže, na sebe nenechaly dlouho čekat. Jeden muž svým zraněním podlehl, další byl zraněn těžce, dva lehce. Policie nevylučuje teroristickou povahu činu.

Další špatný den pro Merkelovou. Toto ji vůbec, vůbec nepotěší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

Anketa

Podporujete vládu premiéra Sobotky?

6%
94%
hlasovalo: 12053 lidí

Na svém facebookovém profilu článek o útoku sdílel mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. „Willkommenskultur,“ napsal německy. V překladu to znamená „vítací kultura“.

Text o útoku najdete ZDE.

„Další špatný den pro Angelu,“ napsal krátce šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl k dnešním událostem v Německu. Německá kancléřka Angela Merkelová je totiž dlouhodobě kritizována za svou vstřícnost vůči uprchlíkům.

„O takový argument ve sporu s Merkelovou Seehofer určitě nestál,“ napsal na svém facebookovém profilu někdejší spolupracovník expremiéra Mirka Topolánka Martin Schmarcz. Podle něj je však v každém případě za pět minut dvanáct, aby řešení migrační krize v Německu zůstalo v rukách standardních demokratických stran a nedostalo se do rukou radikálů a extremistů. Jak Schmarcz dodává, pravdu má bavorský premiér Horst Seehofer, nikoliv kancléřka Merkelová.

Své vyjádření napsala na facebookový profil i skupina „Já jsem tady doma“. „Co k tomu dodat. V Londýně budou tradiční autobusy zdobit nápisy velebící Alláha a v Německu se pro Alláha píchá nožem do lidí. A pořád nám budou sluníčkoví a prodejní zabedněnci říkat, že soužití s velkým počtem alláhomilů bude ‚do pohody‘ a stále budeme čekat, kdy jich bude víc, aby nám v Evropě ‚zpříjemnili‘ život,“ píší. 

"Allah akbar vy hlupaci slnieckarskí chodte aj s Merkelovou za tymi rodinami im vysvetlit ze migranti ste u nas vitani!!! Vysvetlujte to tej rodine zabiteho cloveka lebo ALLAH AKBAR," napsal ostře na svůj facebookový profil také slovenský podnikatel a politik Boris Kollár. 

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…