Daniel Landa promluvil. A asi to zase bude šok

21.01.2016 7:11

Zpěvák Daniel Landa naposledy šokoval, když vyrazil do Afghánistánu, aby bojoval proti islámským extremistům. V rozhovoru pro čtvrteční přílohu Mf Dnes vysvětlil, v čem jeho mise spočívá, posteskl si nad postojem českého ministerstva zahraničí a na závěr prozradil, co si kdysi vyslechl od psychologa.

Daniel Landa promluvil. A asi to zase bude šok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zpěvák, skladatel a automobilový závodník Daniel Landa

Landa na úvod objasnil svou víru. Uvedl, že má rád Árijce nebo Árije, pradávný kmen, který se do světa rozprskl ze stepí dnešního jižního Ruska, Tádžikistánu, Pákistánu, Íránu, taky Afghánistánu. My jsme prý taky Árijci, ale ne všichni. „Árijec není rasa, krev, ale postoj, šlechetnost člověka,“ upřesnil zpěvák.

Tutu árijskou identitu Landa dle svých slov pomáhá rozvíjet v Afghánistánu, a to v oblastech – sport, kultura a věda. Pro svoji misi prý dostal záštitu a podporu Rady pro mezinárodní vztahy a Senátu České republiky. „Jinak nic. Přestože jsem naše politiky otravoval od června, že pojedu do Afghánistánu a potkám se tam se všemi politickými elitami a nabízím pomoc, abychom afghánské prostředí kultivovali a oni nemuseli utíkat do Evropy. Tam, přímo tam, ne až když už jsou u nás,“ kriticky podotkl.

Dle něj je toto jediná cesta, pak už prý zbývá jen válka. „Jediný, kdo se trochu zajímá, je český ministr vnitra. A naše bezpečnostní složky. Ministerstvo zahraničí se zlobí nebo mlčí. Snad je to dočasné, dost to celému škodí,“ nelíbí se Landovi.

Zpěvák na toto konto uvedl, že jeho pozice v Afghánistánu je skutečně nadstandardní a celé to prý má světový význam. „V Afghánistánu jsou koncentrované všechny problémy světa. Dvě války. Lidé jsou zdevastovaní, rozhádaní, stále bojovníci,“ říká.

„Přivezl jsem jim náš vyšehradský grál, v Kábulu ho přijali jako árijský, což znamená, že muslimové Afghánistánu skrze svého šéfa pana Sabawoona říkají: Ano, to je ono. 14 hodnot jsou ty, které jsme se rozhodli ctít a deklarovat. Spojil jsem tam dva odlišné tábory, sever s jihem. Chceme s grálem dál – za hlavou křesťanů, za dalajlámou… Árijec nemá problém s nikým,“ zdůraznil zpěvák.

Redaktorka magazínu Mf Dnes se Landy na závěr rozhovoru dotázala, zda byl někdy u psychologa. Zpěvák přiznal, že ho navštívil v pubertě, kdy chodil dělat výtržnosti na fotbale. „A ta psycholožka mi řekla, že jsem masový vrah, protože nemám žádné emoce. To řekla patnáctiletýmu umělci. Blbka,“ míní Landa. Podle svých slov má duševní zdraví v pořádku, o čemž prý svědčí to, že byl téměř dva roky v aktivní záloze 601. skupiny speciálních sil v Prostějově. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …