Dav Rusů napadl kamením turecké velvyslanectví v Moskvě

25.11.2015 15:36

Tisícovka demonstrantů dnes zaútočila na turecké velvyslanectví v Moskvě a rozbila kamením okna v nejméně dvou patrech budovy. Oznámila to ruská média s odvoláním na očité svědky. Policie proti útočníkům nezakročila.

Dav Rusů napadl kamením turecké velvyslanectví v Moskvě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Budova státní dumy

Podle ruské agentury TASS útočníci nevykřikovali žádná hesla. Není ale pochyb o tom, že násilnosti souvisely s úterním sestřelením ruského letounu na syrsko-turecké hranici. Při incidentu, který zmrazil rusko-turecké vztahy, zahynul pilot ruského letounu.

Na sídlo ambasády umístěné východně od městského centra házeli útočníci kamení, vejce, rajská jablka a sáčky s barvou. Akce údajně trvala asi čtvrt hodiny, policie nikoho z demonstrantů nezadržela.

Podle ruských novinářů šlo o živelnou, tedy neoznámenou demonstraci, proti kterým ruští policisté obvykle tvrdě zakročují. V okolí ambasády jsou podle moskevského rozhlasu střepy rozbitého skla a „hory odpadků“.

Mluvčí velvyslanectví agentuře Interfax řekl, že pracovníci úřadu se obávají chodit po chodbách a pohybovat se v blízkosti oken. Nevyloučil, že mezi personálem velvyslanectví mohou být zranění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…