Dědek byl popuzen, přiznal Gazdík ze STAN. Co ho popudilo?

25.08.2017 7:24

Předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík se v rozhovoru pro páteční MF Dnes vyjádřil k odchodu miliardáře Dalibora Dědka z kandidátky hnutí v Ústeckém kraji. Dědek prý byl popuzen mediálním tlakem a rozhodl se, že bude Starosty podporovat jen jako soukromá osoba zvenčí. Prý bude o politicích STAN říkat, že to jsou borci, kteří patří do Sněmovny.

Dědek byl popuzen, přiznal Gazdík ze STAN. Co ho popudilo?
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda STAN Petr Gazdík přijel na Dny lidí dobré vůle

Pan Dalibor Dědek prý zjistil, že mediální tlak po jeho vstupu do politiky byl až příliš velký. Vůbec nejvíc byl prý popuzen myšlenkou, že by si měl kupovat STAN, jak někteří novináři naznačovali. Předseda STAN ale nevidí nic špatného na tom,  že se Dalibor Dědek z politického života tak trochu stáhl.

„A co je na tom špatného, když říká: Zkusil jsem si to, není to nic lehkého, volte tyhle kluky, kteří to zvládají, kteří to umí a jsou zkušení? Ti kluci jsou borci a měli by tam sedět. To on teď bude říkat. Pan Dědek je popuzen tím, že některá média píší, že si miliardář koupil Starosty. A tímto krokem dal jasně najevo, že nás prostě chce podpořit ne za to, že za to získá poslanecký mandát,“  uvedl Gazdík.

Hnutí to podle jeho názoru nijak nepoškodí. Gazdík je rád, že Dědek tlak v rámci možností ustál a nezaplatil ho vlastním zdravím. Zdraví je totiž to nejcennější.

Předseda hnutí ale odmítá, že by za odchodem Dědka stály rozpory okolo Andreje Babiše (ANO). Dědek od počátku říkal, že by Starosty rád přivedl k myšlence, že Babiš není žádný netvor a je s ním možné spolupracovat. Většina hnutí měla jiný názor a podle Gazdíka je to v pořádku, protože STAN je demokratickým hnutím, kde mohou různí lidé mít různé názory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…