Dejte 11 miliard, žádá Maláčová a hrozí. Nečasův ministr jí vzkázal něco o idiotovi

07.08.2019 14:31

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová se na Facebooku na konci minulého týdne chlubila, že mizí na dovolenou na biofarmu do Rakouska, plánuje zcela vypnout a odmítá pořád někomu vysvětlovat, „proč nemá sociální demokracie v DNA šetření na lidech“. Přesto se uprostřed dovolenkového týdne objevil na webu ČSSD její text vysvětlující, proč chce z rozpočtu další miliardy. A reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Dejte 11 miliard, žádá Maláčová a hrozí. Nečasův ministr jí vzkázal něco o idiotovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová

„Vodu ve víno neproměním, ale naplánovat výdaje resortu práce a sociálních věcí tak, aby se kvalitně žilo i těm, co se nenarodili se stříbrnou lžičkou u úst, dokážu,“ slíbila Maláčová hned na úvod svého textu. Jenže k tomu prý potřebuje pomoc kolegů ve vládě.

Pokračovala výčtem, co všechno se ČSSD v koalici podařilo prosadit. A bude to prý pokračovat dále, poté, co ve vládě proběhne „výměna názorů“. S čím do této výměny půjde, řekla zcela otevřeně: „Aby MPSV dostálo své roli, potřebuje navíc jedenáct miliard korun.“

A „navíc“ znamená skutečně navíc. Není prý možné, aby ministerstvo muselo škrtat jinde, aby mohly babičky dostat důchod. Univerzální rada Andreje Babiše, aby se ušetřilo na provozu ministerstva, už je prý k ničemu, protože tam už Maláčová šetření provedla. Teď by prý musela šetřit na IT, což by ohrozilo kybernetickou bezpečnost země. Takže těch 11 miliard musí dostat navíc.

CELÝ TEXT MINISTRYNĚ MALÁČOVÉ

„Když nenajdeme 11 miliard, mohou zkolabovat sociální služby,“ vytáhla ministryně nejtěžší kalibr. Takže prý hrozí zavírání domovů důchodců a zdravotně postižení zůstanou bez péče. Dvě miliardy navrch jsou třeba na aktivní politiku zaměstnanosti, miliarda na sociálně-právní ochranu dětí. Pokud ji Maláčová nedostane, ztratí podle ní děti zastání při rozvodech rodičů nebo při domácím násilí.

„Místo toho, aby nám ministryně financí pomohla tuto situaci řešit, opakuje hloupý vtip prvorepublikového agrárníka Švehly o sociálních demokratech, kteří prý rádi rozdávají koláče, které sami neupekli a upéci ani nemohli, protože snědli těsto, které ještě nestačilo vykynout,“ dodala Maláčová znechuceně.

Koláč zde podle ní je a složil se na něj celý národ. ČSSD je pro to, aby si z něj směli kousnout nejen vyvolení, ale všichni.

Úderný text své kolegyni z dovolené „lajknul“ i předseda ČSSD Jan Hamáček. U jiných ale její volání po koláči pro všechny vyvolalo trochu jiné ohlasy.

Pavel Drobil, někdejší ministr životního prostředí z ODS, zkonstatoval se znalostí tvorby rozpočtu za Nečasovy vlády, že „naplánovat výdaje umí i pologramotný idiot“.

Ale naplánovat výdaje tak, aby odpovídaly reálným příjmům? „Na to je třeba zjevně i něco jiného než jen arogantní výraz v tváři za jakýchkoliv okolností,“ dodal v narážce na ministryni Maláčovou.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …