Dejte státu problém k řešení a stát vymyslí zákaz, říká Jakl

14.09.2012 22:05

Od vyhlášení prohibice uplynuly teprve přibližně tři hodiny a přece se po celou dobu na hlavu vlády snáší i poměrně tvrdá kritika. Obchodníci opatření sice chápou, ale dodávají, že jen trpí za něco, co vláda zanedbala. Své k prohibici říká i tajemník prezidenta Klause Ladislav Jakl.

Dejte státu problém k řešení a stát vymyslí zákaz, říká Jakl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl

"Dejte státu problém k řešení a stát vymyslí zákaz. Nic jiného státní mašinérie neumí. Místo skutečného šetření příčin budou plošně otravovat lidi a ničit drobné prodejce. Zítra zakážou auta a kuchyňské nože," komentoval nařízení ministerstva zdravotnictví pro ParlamentníListy.cz jeden z kandidátů na prezidenta a tajemník současné hlavy státu Ladislav Jakl.

Kužel přirovnal současnou krizi k 11. září

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) v pátečních Událostech komentářích vyhlásil zákaz prodeje nápojů s obsahem 20 procent etanolu včetně Tuzemáku. Tento zákaz platí i provozovatele restauračních zařízení a potrvá až do odvolání, které bude opět oznámeno v celoplošných médiích.

Prezident České hospodářské komory ČR Petr Kužel hovoří v souvislosti s metanolovou kauzou dokonce i o 11 září. "Já bych to trochu přirovnal k tomu, co se stalo 11 září v USA. Tam také nikdo nechtěl zpočátku věřit, že do dvou budou narazila letadla. My nikdy nechceme věřit tomu, co se kolem nás děje a to je velká chyba." zdůraznil Kužel. Možná selhal i stát, ale hlavní vinu jednoznačně nese výrobce nelegálního alkoholu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …