Demence, nebo... Topolánek se po Zemanově vystoupení v Partii neudržel

12.04.2020 19:03

Moderátorka Terezie Tománková přivítala v nedělní Partii televize Prima prezidenta republiky Miloše Zemana. Diskutovalo se o koronavirové pandemii, ekonomice a investicích. Jako jedno z řešení, kde by se daly najít peníze, zmínil prezident odebrání dotací „solárním baronům“. „Jak je možné, že tento doslova ekonomicky zločinný zákon byl přijat?“ uvedl na adresu vlády Mirka Topolánka. Ten se neprodleně ohradil, že zákon na podporu solárů přijala Paroubkova vláda. Lež v přímém přenosu, napsal Topolánek.

Demence, nebo... Topolánek se po Zemanově vystoupení v Partii neudržel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Prezident v Partii televize Prima diskutoval také o dopadech pandemie koronaviru na českou ekonomiku. Peníze by se prý daly podle něho najít např. v kapitole plateb tzv. solárním baronům, kterým rok co rok platíme 30 miliard korun, uvedl Zeman. „A nikdo zatím nenašel odvahu to zrušit,“ zlobil se Zeman. „Jak je možné, že tento doslova ekonomicky zločinný zákon byl přijat?“ podivoval se prezident s dovětkem, že tento zákon prosadila vláda Mirka Topolánka. 

Reakce Topolánka na sebe nenechala dlouho čekat. Výroky prezidenta označil za lživé. „Miloši, lžeš v přímém přenosu. Zákon na podporu solárů přijala vláda Paroubkova a celá ODS byla proti. Buď je to demence, nebo úmysl. Nevím, co je horší...,“ oponoval Topolánek.

Prezident se v Partii také postavil proti plánu na promořování populace z pera profesora Prymuly a důkladně vysvětlil proč. Prozradil také, proč děkoval Číně. Spoluobčany nabádal, aby zatím vydrželi a dodržovali všechna nařízení uložená jim v karanténě.

„Ekonomika se nezadusí, protože ve srovnání s bombardováním za války stále stojí budovy, stojí stroje a díky kurzarbeitu jsou stále připraveny pracovní týmy. Teď jsem četl rozhovor s panem (předsedou představenstva společnosti ŠKODA AUTO Bernhardem) Meyerem ze Škody Auto, který říkal, ‚my bychom rádi vyráběli, ale nemáme díly‘. Takže my budeme muset ekonomiku nastartovat,“ připustil Zeman.

Zdůraznil však, že cena lidského života je vyšší než ekonomické ztráty. „Tady je nejdůležitější zachránit lidské životy,“ zdůraznil prezident. Ekonomiku můžeme nastartovat až tehdy, až budou lidské životy ochráněny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…