Deník zjistil plat premiérovy pravé ruky Nagyové: 273 tisíc hrubého za březen

17.01.2012 9:49

Ačkoli se Úřad vlády snažil utajit platy svých zaměstnanců, na veřejnost pronikla informace o příjmu jeho nejdůležitějšího úředníka, pravé ruky premiéra Petra Nečase Jany Nagyové, která bere pohádkové odměny.

Deník zjistil plat premiérovy pravé ruky Nagyové: 273 tisíc hrubého za březen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Deník Insider zveřejnil výplatní lístky Nagyové. Loňský leden podle nich například inkasovala k základnímu platu mimořádnou odměnu sto tisíc korun. V březnu téhož roku dokonce 190 tisíc.

"Konkrétně ve zmiňovaném březnu inkasovala k základnímu platu 33 590 korun ještě odměnu ve výši 190 tisíc korun. K tomu je třeba připočíst ještě 49 600 na příplatcích. Sečteno podtrženo: za březen poslal Úřad vlády Jana Nagyové na účet 190 tisíc korun.V hrubé mzdě to dělalo 273 tisíc korun," píše konkrétně Insider.

Oficiálně se funkce Nagyové jmenuje vrchní ředitelka Sekce kabinetu předsedy vlády. Případ jejího příjmu patří do poměrně běžné praxe financování úředníků - platově sice spadá pod "tabulkový" režim (bere asi 30 tisíc korun), ale kvůli odměnám je její příjem výrazně vyšší. Pro srovnání sám předseda vlády má měsíční plat bez náhrad 150 400 korun a například prezident bere 186 700 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…