Děti do škol půjdou možná koncem dubna, sdělil Blatný poslancům. Ani se neví, které půjdou první

17.03.2021 21:13

Ministr zdravotnictví Jan Blatný na jednání sněmovního výboru pro zdravotnictví uvedl, že by se děti do škol mohly vrátit pravděpodobně ve druhé polovině dubna. Podmínkou je pravidelné testování. Konkrétní termín možného návratu zatím neupřesnil, píše iROZHLAS.cz.

Děti do škol půjdou možná koncem dubna, sdělil Blatný poslancům. Ani se neví, které půjdou první
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministr zdravotnictví Jan Blatný

„Já vám v současné době neumím říct termín, kdy by došlo k tomu, že se začnou vracet děti do školy. Pravděpodobně to bude v průběhu druhé poloviny dubna,“ řekl ministr Blatný na dotaz členů výboru, kdy se děti vrátí do škol. Podle něj bude otevření škol doprovázené testováním.

Ministerstvo zdravotnictví v minulých dnech uvedlo, že při zlepšení epidemické situace by se mohly vrátit děti do školek a do lavic by jako první mohli znovu usednout žáci prvního stupně základních škol a poslední ročníky základních a středních škol.

Původní zdroj ZDE.

Ministerstvo by zároveň navrhlo povinné testování ve školách jedenkrát týdně s výjimkou učitelů, kteří jsou očkovaní nebo v uplynulých 90 dnech prodělali covid-19.

Podle Blatného je možné, že se bude měnit to, které ročníky škol budou otevřené jako první. Ministerstvo školství totiž v minulých dnech uvedlo, že se posunou na později přijímací zkoušky či maturity. Podle Blatného tedy není jasné, jestli bude školství trvat na tom, aby mezi prioritními byly poslední ročníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…