Dnešní demonstraci Milionu chvilek posílí známé osobnosti. Spolek odhalil jména

01.03.2020 8:58

Spolek Milion chvilek hodlá dnes odpoledne pochodem z pražského Hradčanského na Staroměstské náměstí a následnou demonstrací upozornit na údajné ničení demokratických institucí v Česku. Spolek svolal akci po nedávném zvolení někdejšího zástupce veřejné ochránkyně práv Stanislava Křečka ombudsmanem. Na sociální síti zveřejnil jména osobností, které se k dnešnímu protestu připojí.

Dnešní demonstraci Milionu chvilek posílí známé osobnosti. Spolek odhalil jména
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Milionu chvilek pro demokracii na pražské Letné

Zvolení Křečka ombudsmanem iniciativa považuje za příklad toho, jak se státní správa a významné instituce krok za krokem systematicky a záměrně politicky rozkládají a privatizují. Podle spolku Křeček popírá smysl instituce ombudsmana.

Organizátoři demonstrace hodlají poukázat mimo jiné na to, že „účelová koalice ANO, SPD, KSČM a Hradu za asistence části ČSSD postupně a systematicky rozkládá důležité demokratické instituce, které mají kontrolovat pravidla a sloužit všem občanům, nikoli vybraným politikům“.

Spolek se současně obává, že pokud to tak půjde dál, stane se, co v Maďarsku či v Polsku, a justice, média, státní správa a veřejné zakázky budou podřízeny politikům, informuje ČTK. „V takové situaci už nelze hovořit o zcela svobodných volbách, protože vládní politici mají naprosto odlišné možnosti než opoziční,“ sdělil předseda spolku Mikuláš Minář.

Na svém twitteru spolek zveřejnil i jména těch, kteří se k nim přidají:

Demonstranti se na pochod mají vydat v 16 hodin z Hradčanského náměstí a protestní shromáždění má začít o hodinu později na Staroměstském náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…