Do Česka dnes na třídenní návštěvu přijede vlakem německý prezident Steinmeier

25.08.2021 6:30

Do České republiky dnes přijede německý prezident Frank-Walter Steinmeier. Na třídenní návštěvu by měl přicestovat z Berlína vlakem.

Do Česka dnes na třídenní návštěvu přijede vlakem německý prezident Steinmeier
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Frank Walter Steinmeier

Ještě dnes se setká v Lánech na večeři s prezidentem Milošem Zemanem. Oficiální jednání mají naplánováno až na čtvrteční dopoledne.

Na Pražském hradě německého prezidenta uvítá Zeman s vojenskými poctami. Setkání bude předcházet pieta v kryptě pravoslavného kostela v Resslově ulici, kde Steinmeier uctí památku československých výsadkářů, kteří padli v boji s nacisty po atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Steinmeier do Národního památníku hrdinů heydrichiády přijde jako první hlava německého státu.

Ve čtvrtek se německý prezident setká také s předsedou Sněmovny Radkem Vondráčkem (ANO) a předsedou Senátu Milošem Vystrčilem (ODS), jednání s premiérem Andrejem Babišem (ANO) je v plánu v pátek. Vedle Prahy navštíví Steinmeier také Ústí nad Labem. V severočeském městě si mimo jiné prohlédne multimediální expozici nazvanou Naši Němci

Německá média považují za mimořádné, že se Steinmeier do Česka vydává vlakem. Je to jeho první taková zahraniční návštěva. Prezidentský palác to označuje za ukázku blízkosti obou zemí a demonstraci výhod otevřených hranic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…