Do přestřelky Václava Klause ml. a Šafrova webu se vložil reportér ČT. Vyšlápl si proti politikovi

07.04.2018 9:36

Reportér ČT a moderátor z Českého rozhlasu Jan Moláček zareagoval na svém facebookovém profilu na poslance ODS Václava Klause mladšího, který se rozhodl bránit proti článku Jana Jandourka na serveru Forum24.cz.

Do přestřelky Václava Klause ml. a Šafrova webu se vložil reportér ČT. Vyšlápl si proti politikovi
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Václav Klaus mladší na brněnské konferenci o stavu Evropské unie s názvem: Je Evropská unie reformovatelná?

„Vůbec mi nevadí, že se Václav Klaus ml. ohradil proti článku, kterým se cítí dotčen, a že to řeší pomocí nástrojů, které má každý v podobné situaci k dispozici. Je to stokrát korektnější než věčné Okamurovo omílání mantry o prolhaných médiích. Je ale zarážející, s jakou vehemencí (srovnávání s nacistickou propagandou) se omluvy domáhá politik, který dodnes nenašel dost slušnosti na to, aby se omluvil za svůj vlastní lživý útok na politickou oponentku,“ poznamenal Moláček.

  • O Klausově reakci na článek Jana Jandourka jsme psali ZDE

„Před loňskými volbami Klaus napadl kandidátku za TOP 09 Olgu Sommerovou za to, že se údajně měla urážlivě vyjádřit o obyvatelích paneláků. Ona to odmítla s tím, že dotyčný výrok nikdy nevypustila z úst. Následně se ukázalo, že Klaus čerpal z anonymního internetového chatu. Nebyl schopen své tvrzení nijak doložit a Olga Sommerová udělala totéž, co dělá dnes on směrem k vydavatelství Forum 24 – vyzvala ho k omluvě. Je dobré si připomenout tehdejší Klausovu reakci: ‚Mám to z internetu, nehodlám se zapojovat do nějaké kampaně TOP 09. Nehodlám to rozšlapávat, ať si dělají, co chtějí.‘,“ dodal Moláček.

Celý příspěvek Jana Moláčka:

Vůbec mi nevadí, že se Václav Klaus ml. ohradil proti článku, kterým se cítí dotčen, a že to řeší pomocí nástrojů, které má každý v podobné situaci k dispozici. Je to stokrát korektnější než věčné Okamurovo omílání mantry o prolhaných médiích.

Je ale zarážející, s jakou vehemencí (srovnávání s nacistickou propagandou) se omluvy domáhá politik, který dodnes nenašel dost slušnosti na to, aby se omluvil za svůj vlastní lživý útok na politickou oponentku.

Před loňskými volbami Klaus napadl kandidátku za TOP 09 Olgu Sommerovou za to, že se údajně měla urážlivě vyjádřit o obyvatelích paneláků. Ona to odmítla s tím, že dotyčný výrok nikdy nevypustila z úst. Následně se ukázalo, že Klaus čerpal z anonymního internetového chatu. Nebyl schopen své tvrzení nijak doložit a Olga Sommerová udělala totéž, co dělá dnes on směrem k vydavatelství Forum 24 - vyzvala ho k omluvě.

Je dobré si připomenout tehdejší Klausovu reakci: "Mám to z internetu, nehodlám se zapojovat do nějaké kampaně TOP 09. Nehodlám to rozšlapávat, ať si dělají, co chtějí."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…