Do rozhlasové rady chce profesor Putna. A řada dalších zajímavých jmen

09.02.2014 16:34

O křesla v Radě Českého rozhlasu se uchází třicet sedm lidí, do televizní rady míří dokonce padesát osm uchazečů. Je to nebývalé množství a v těchto řadách také panuje pozoruhodná pestrost. O místo v rozhlasové radě se uchází i kontroverzní profesor a homosexuální aktivista Martin C. Putna.

Do rozhlasové rady chce profesor Putna. A řada dalších zajímavých jmen
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Kadnidáti do televizní rady představují pozoruhodně pestrou sešlost, upozorňuje na stránkách internetového zpravodajského deníku První zprávy novinářka a překladatelka Irena Ryšánková. „Od jediného mediálního profesora Jana Jiráka, přes děkana FSV UK Jakuba Končelíka, bývalé manažery České televize až po aktivistu Jana Šinágla,“ vypočítává.

Jmenovitě upozorňuje i na bývalého ředitele veřejnoprávního Českého rozhlasu Richarda Medka, „který tak strašně toužil být ředitelem rozhlasu, že pro to udělal prakticky cokoliv,“ připomíná. „A podepsal něco, co podepsat vůbec neměl. Což promptně vyřešil tím, že se nervově zhroutil, byl nemocen a pak ze zdravotních důvodů rezignoval. Kdyby na to, co podepsal, přišla policie, stíhejte někoho, kdo je v Bohnicích, že...“ načrtává zajímavý bod z uchazečova životopisu novinářka Ryšánková.

Upozorňuje i na postup výběru radních. Vzhledem k počtu uchazečů a tomu, že výběr má proběhnout ve veřejném slyšení, poslanci rozhodli o „nultém kole“, ve kterém hodlají vyloučit některé z kandidátů a k veřejnému slyšení připustit toliko dvojnásobek uchazečů, než kolik je míst v radách.

Může být radním Šinágl?

„Chápu, že nějak eliminovat to množství toužících budou muset, ale živě si dokážu představit, co se stane, pokud by čirou náhodou vyřadili takového Šinágla. Fakt, že má teď shodou okolností blízko k hnutí ANO, nutně neznamená, že uchvátí všechny natolik, aby ho pustili ke slyšení,“ uvažuje Irena Ryšánková.

Upozorňje však dále na to, „že sociální demokracie ve sněmovně jakoby rezignovala a ponechala média zcela v rukou ANO. Předseda poslaneckého klubu ČSSD Sklenák, který je členem onoho volebního výboru, se beze slova odporoučel uprostřed jednání o metodě předvýběru… Každý z kandidátů má dostat 15 minut času k exhibici a tak budeme poslouchat jejich představy několik dní.“

A pod tímto poznatkem uzavírá: „Pokud se ANO dokáže chopit příležitosti, bude jim to k dobru. Vzhledem k investicím svého šéfa totiž vědí, o čem jsou média. Bohužel.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…