Do slepence s Bobošíkovou bych nikdy nešel, ujišťuje předseda Svobodných

14.09.2013 16:55

Předseda Svobodných - nebo přesněji Strany svobodných občanů - se opakovaně distancuje od uskupení Hlavu vzhůru, které do předčasných voleb vede Jana Bobošíková. Jde prý jen o slepenec neúspěšných politiků, kteří chtějí využít jméno prezidenta Klause. Svobodní naproti tomu vždy kandidovali samostatně a s dlouhodobě daným program. Jeho základní kameny popisuje server První zprávy.cz

Do slepence s Bobošíkovou bych nikdy nešel, ujišťuje předseda Svobodných
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

„Svobodní jsou pro nízké daně a rušení nespravedlivých dotací, které se rozmohly v naší zemi jako mor. Svobodní prosazují zrušení daně silniční, daně z elektřiny a uhlí, daně dědické, daně z převodu nemovitostí. Svobodní prosazují zrušení daně z příjmu fyzických osob. Zrušení těchto daní doprovodíme zrušením dotací ve stejné výši,“ Informuje server.

Svobodní také prosazují legalizaci švarcsystému, rušení zbytečných zákazů či referendum o vystoupení Česka z EU. To bude mít za následek, že se republika vyhne povinnosti přijmout euro. Strana však zároveň slibuje zachování volného pohybu osob a obchodu. Občané by podle Svobodných také neměli být nuceni k placení služeb, které si sami neobjednali. Konkrétním případem jsou dotace pro obnovitelné zdroje energie. Politické elity by se pak měly postarat o to, aby se stát konečně přestal zadlužovat.

Stojí za pozornost, že za stranu bude pravděpodobně kandidovat někdejší tajemník exprezidenta Klause Ladislav Jakl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…