Dob*tek, ubožák. Černochová hubuje novináře Koreckého, Pekarová kývá

30.08.2022 7:54 | Ze sítí

Někdejší autor populárních Malostranských korekcí 168 hodin Miroslav Korecký se ocitl pod palbou vládních političek. Známý komentátor ve svém „Sobotním zápisníku z Malé Strany“ v MF Dnes vládní kabinet a jeho členy nešetřil a pustil se hned do několika kauz ministrů, přičemž narážel na „svetry“ předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové či stanovisko ministryně Jany Černochové k atentátu na dceru Putinova ideologa Dugina. „Ubožák“, „proruský mužik“, „dobytek,“ slyší nyní novinář přímo z vlády. Pekarová za kritikou kabinetu vidí mnohem víc. Vznesla vážné obvinění.

Dob*tek, ubožák. Černochová hubuje novináře Koreckého, Pekarová kývá
Foto: Repro XTV
Popisek: Komentátor iDnes Miroslav Korecký v pořadu Podtrženo sečteno

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí
Novinář, který ještě do loňska publikoval své Malostranské korekce coby část televizního pořadu 168 hodin reportérky Nory Fridrichové na ČT, se svým současným tradičním komentářem kolem politického dění v Česku vládním politikům dosti znelíbil, jelikož nešetřil hned několik ministrů za jejich výroky z poslední doby.

Poukázal kupříkladu na novou vládu Papuy-Nové Guiney, kde se uchytila nová místa pro tamní ministry jakožto ministr kávy či ministr palmového oleje.

Současná pětikoalice by se podle Koreckého mohla od tohoto tichomořského státu v případě, že se bude skládat v budoucnu třeba koalice osmi stran a „bylo by potřeba vymyslet další srandovní resorty k dnešní třeba ministryni pro vědu (Heleně Langšádlové) nebo k ministrovi legislativy (Michalu Šalamounovi)“, inspirovat.

Uvažovat by se dle Koreckého dalo například o postu „ministra pro řepku“. „A o jednom horkém adeptovi bychom věděli,“ podotýká.

Novinář ve svém sloupku nešetřil ani lidoveckou kandidátku Kristýnu Horynovou, jež dle něj v Kopřivnici „málem uřvala k smrti Andreje Babiše“ a neušla mu výzva expremiéra Petra Pitharta vládě, aby začala šetřit a například třetina platů ministra šla potřebným.

„Zatím žádná reakce, možná ministři pletou svetry,“ komentoval mlčení kabinetu k tomuto konkrétnímu návrhu Korecký a vypálil tak i na šéfku TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou, jež lidem v zimě doporučuje, aby si „vzali svetr“.

Pithart přitom pokládá za nutné, aby šli ministři příkladem. „Víte, ono je hrozně těžké říkat z vládní pozice, musíme se všichni uskromnit. Lidi si řeknou: ‚A co vy?‘ Platy se nemají snižovat, to je dáno pořádkem, jsou v tom i soudci, a to je háklivá věc. Ale možná by všichni měli čtvrtinu nebo třetinu platu dát na jeden viditelný účet, a tam část platu dávat až do doby, než krizi překonáme,“ navrhoval bývalý předseda vlády Pithart v minulém týdnu v pořadu Interview ČT24.

Komentátor rovněž nenechal nit suchou ani na obou ředitelích českých tajných služeb. Petra Mlejnak z civilní rozvědky označil za „kamaráda mafiána“ a šéfa BIS Michala Koudelku za „bodyguarda dvojice Pekarová-Vystrčil“.

„... znevažování předsedy Senátu (Vystrčila) a předsedkyně Poslanecké sněmovny (Pekarové Adamové)... má tendenci nahlodávat důvěru společnosti ve stát. A to ve chvíli, kdy čelíme tak vážnému ohrožení. A ty útoky budou pokračovat a budou ještě rozsáhlejší a masivnější, možná zrádnější, ale my na ně prostě musíme být připraveni reagovat,“ padlo dříve od Koudelky.

A Korecký nezapomněl ani na slova ministryně obrany Jany Černochové k atentátu na dceru Putinova hlavního ideologa Alexandra Dugina, v nichž se svěřila, že jí „není líto ani dcery, ani truchlícího otce“.

„To se fakt jen proto, že je Vladimir Putin zločinec, máme všichni začít chovat jako zvířata? Možná kdyby měla Černochová sama děti, pak by jí při čtení o tom, jak se ruskému ideologovi zřejmě někdo pomstil vraždou jeho dcery, přece jen trochu zatrnulo,“ napsal Korecký.

Právě ministryně Černochová jeho sloupek dočetla se značnou nelibostí. Za tato slova jej rovnou označila za „ubožáka“ a „proruského mužika a dobytka“.

„Pamatuju dobu, kdy byly Malostranské korekce docela vtipné a Miroslav Korecký se nechoval jako primitivní proruský mužik a dobytek. To všechno odnesl čas. Aneb - najděte rozdíl mezi Koreckým a Okamurou a jeho pátečním urážením Markéty Adamové Pekarové. Ubožáci oba dva,“ sepsula zostra komentátora.

Přidala se i poslankyně Barbora Urbanová (STAN), jež se do Sněmovny dostala z pozice asistentky předsedy Starostů Víta Rakušana. Text podrobila značnému rozboru. „‚Líbí‘ se mi, jak pan Korecký nesmírně kritizuje údajnou necitlivost a neslušnost, nebo jak to vnímá, tím, že je sám necitlivý a neslušný až běda. Autor zastává stanovisko, které zároveň vyvrací…“ podrobila text Koreckého svému zhodnocení.

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová novináře dokonce obviňuje z podjatosti. „Jani, zdá se, že u něj platí, ‚koho chleba jíš, toho píseň zpívej‘. Tak pan Korecký zpívá,“ viní komentátora Koreckého.

„Opravdu se těším na dobu, kdy něčím takovým ‚argumentovat‘ nenapadne ani politika, ani novináře, zkrátka nikoho,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: rak

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…