Dobeš by chtěl zimní pneumatiky povinně. Jeho VV mají jiný názor

28.12.2011 17:52

Ministr dopravy Pavel Dobeš by chtěl přitvrdit pravidla pro povinné používání zimních pneumatik. Jeho vlastní strana - Věci veřejné - za ním ale nestojí. Zpřísňovat nechce.

Dobeš by chtěl zimní pneumatiky povinně. Jeho VV mají jiný názor
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr dopravy Pavel Dobeš na zasedání vlády

"U stávající právní úpravy může při výkladu docházet k problémům. Někteří řidiči se mohou určitě vymlouvat na to, že při výjezdu bylo pěkné počasí, a tedy nemohli předpokládat, že v průběhu jízdy dojde ke zhoršení," řekl MF Dnes Dobeš. "Zavedení povinného použití zimních pneumatik od 1. listopadu do 31. března bez výjimek by především v přechodných obdobích mohlo zabránit vážným dopravním nehodám, které mohou mít příčinu ve špatném odhadu povětrnostní situace."

Dobešova strana za ním ovšem nestojí. Věci veřejné na toto téma uspořádaly referendum, kde se většina jejich příznivců vyslovila proti dalšímu zpřísňování podmínek pro řidiče. A referendem se strana chce také řídit. "Protože novela vychází z německého vzoru, nedomnívám se, že by čeští policisté měli mít problémy s výkladem zákona a obhájením svého postupu při pokutování. Nemyslím si, že by čeští policisté byli v těchto případech méně obratní než jejich západní kolegové," řekl k věci například šéf poslanců Věcí veřejných Vít Bárta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…