Dobeš nepodpoří vládu. Její pokračování by prý byla cesta do pekel

24.04.2012 16:26

Bývalý ministr školství Josef Dobeš hodlá v pátek hlasovat v neprospěch vlády. Serveru iDnes.cz sdělil, že ho prý méně děsí komunistů u moci než vláda postavená na přeběhlících.

Dobeš nepodpoří vládu. Její pokračování by prý byla cesta do pekel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Dobeš byl ještě nedávno členem vlády, pak ale odstoupil kvůli chystaným škrtům na ministerstvu školství. Teď se rozhodl, že v pátek nepodpoří vládu při hlasování o důvěře. Podle něj se ČSSD a KSČM stejně k moci dostanou, takže je teď jedno, pokud svým hlasem přispěje k pádu vlády. Také mu vadí, že by byl pokračující kabinet premiéra Petra Nečase (ODS) založen na přeběhlících. Řekl to serveru iDnes.cz.

Komunisti už nejsou čerti. Vláda na přeběhlících je ale cesta do pekel

„To je horší princip. To bychom nastavili cestu do pekel, přece jen komunisti už takoví čerti nejsou,“ myslí si Dobeš.

Podle Dobeše budou mít poslanci Věcí veřejných v pátek volné hlasování. Předseda VV Radek John řekl, že každý poslanec je zodpovědný především vlastnímu svědomí.

Nově jmenovaná předsedkyně poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová prohlásila, že strana bude ve středu ráno řešit to, jak by její poslanci měli v případě důvěry vládě hlasovat, napsal server iDnes.cz.

Tři poslanci VV se už přesto rozhodli hlasovat pro vládu. Jedná se o Milana Šťovíčka, Miroslava Petráně a Otto Chaloupka.

Vláda pomalu získává hlasy na svou podporu. Může ale ztratit některé poslance z ODS

Nečasova vláda ale může ztratit podporu některých poslanců ODS, kteří byli dříve zbaveni vlivu. Jedná se třeba o bývalého šéfa poslanců Petra Tluchoře, který byl proti vládě s VV, dále o exministra zemědělství Ivana Fuksu patřícího mezi 'tluchořovce' nebo o bývalého šéfa pražské ODS Borise Šťastného.

Tluchoř na dotaz serveru iDnes.cz odmítl odpovědět. Šťastný ale přislíbil vládě podporu, chce totiž prosazovat pravicový program ODS a zabránit nástupu komunistů. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…