Dobeš odvolal šéfa, který prý nechyboval. Místo něj "televizní" Baumruk

02.02.2012 7:41

Ministr školství Josef Dobeš odvolal ředitele Národního institutu dětí a mládeže Jiřího Veverku a na jeho místo dosadil svého poradce, bývalého šéfa Rady České televize Jiřího Baumruka. Informovala o tom dnešní Mladá fronta Dnes. Zástupce šéfa institutu Jiří Zajíc listu řekl, že Veverka ve své funkci nijak nechyboval a k jeho odvolání neměl Dobeš pádný důvod.

Dobeš odvolal šéfa, který prý nechyboval. Místo něj "televizní" Baumruk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

"Ministerstvo se rozhodlo pro tuto personální změnu, aby uvolnilo pracovní kapacitu pana Veverky pro řešení projektu ESF - Klíče pro život. Ministr Josef Dobeš jmenoval pana Baumruka díky jeho dlouholeté erudici v oblasti vzdělávání a dlouholetým zkušenostem s prací s mládeží," uvedl Dobešův náměstek pro sport Jan Kocourek.

Šéfoval zrušenému programu

Podle listu je výběr překvapivý, neboť Baumruk měl na starosti projekt SPORT za 650 milionů korun, který byl Dobeš kvůli nátlaku z EU nucen zastavit. Projekt dotovaný z EU kritizovali politici i Evropská komise. Podle samotného Dobeše projekt nesplňoval kritéria pro evropské projekty.
    
Institut se zaměřuje na problematiku zájmového vzdělávání a činnost školských zařízení, zajišťuje metodickou a organizační podporu práce s dětmi a mládeží a další vzdělávání pedagogických pracovníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, nep

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…