Doktor Macek: Kdybych byl Rathovým advokátem...

18.05.2012 18:36

"Kdybych byl obhájcem Davida Ratha, určitě bych k jeho obhajobě použil dnes obvyklý manévr a nařknul společnost z toho, že hlavně ona je vina tím, co se stalo." Píše dnes na svém pravidelném blogu někdejší místopředseda ODS Miroslav Macek známý svými výhradami vůči Rathově osobě.

Doktor Macek: Kdybych byl Rathovým advokátem...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

"Všichni, kdo mají oči a uši už drahnou dobu věděli, jak autokraticky a despoticky vládl ve středních Čechách, jak za veřejné peníze budoval svůj kultík laskavého gubernátora a budoval si sídelní městečko, jak odmítal sebenepatrněji připustit opozici k jakékoliv kontrole, obklopoval se jen a jen svými nohsledy a mstivě se vypořádával s odpůrci. Jak arogantně a hulvátsky se choval a mnozí mu za to vše ještě tleskali," pokračuje na svém blogu Macek.

Jsem vlastně polobůh

Doktor Macek se k Rathově kauze vyjadřoval hned v úterý po Rathově zadržení v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. "Není zcela jasné, co přesně se děje. Nicméně na první pohled to vypadá, že policie a státní zastupitelství jsou si v tomto případě velice jisté. Protože kdyby tyto instituce šláply vedle, tak to už by byla nálož," reagoval Macek na otázku, co si o celé věci myslí.

"Pokud se policie nemýlí, je v takovém případě David Rath klasickým příkladem člověka, který stoupá vzhůru v politice a myslí si, jak je geniální a tak z toho dříve nebo později zblbne. A pak už žije s takovým tím pocitem, já jsem vlastně polobůh, mně se nemůže nic stát," dodal k celému případu bývalý politik, který se proslavil mimo jiné tím, že Rathovi po jeho nevybíravém výroku na adresu Mackova manželství, vrazil pohlavek, za což se mu následně musel omluvit a zaplatit pokutu sto tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…